Одржан први јавни форум у оквиру пројекта “Развијање акцелератора за побољшан приступ финансирању иновација ММСПП”

Dec 12, 2018

НОВИ САД – 12. децембар, 2018. године – Пословни инкубатор Нови Сад организовао је Први јавни форум у склопу пројекта “Развијање акцелератора за побољшан приступ финансирању иновација ММСПП (Accelerator)”. Главна тема форума била је доношење закључака о Анализи законских оквира у ком делују иновативна мала и средња предузећа и почетници.

У оквиру пројекта “Развијање акцелератора за побољшан приступ финансирању иновација ММСПП (Accelerator)” у Новом Саду одржан је Први јавни форум, који је организовао Пословни инкубатор Нови Сад. Главна тема форума била је доношење закључака о Анализи законских оквира у ком делују иновативна мала и средња предузећа и почетници.

У оквиру главне теме форума, посебан акценат био је на могућности улагања финансијског капитала у раној фази развоја предузећа. Присутни су се усагласили да је неопходно унапредити законски оквир и олакшати притуп финасијама за иновативна мала и средња предузећа у свакој од фаза њиховог развоја.

Форум је окупио представнике иновативних центара, пословних инкубатора, технолошких паркова, организација које се баве подршком пословању, развојних агенција, као и представнике иновативних малих и средњих предузећа, али и почетнике у пословању.

У склопу пројекта “Развијање акцелератора за побољшан приступ финансирању иновација ММСПП (Accelerator)” биће одржано укупно три форума. Поред Доношења закључака о Анализи законског оквира, теме преостала два форума биће Доношење закључака о Анализи потреба и тражње, као и Интеграција програма акцелерације у ЕФИС И не ЕФИС мере.

Пројекат је део Дунавског транснационалног програма (ДТП). Главни циљ је побољшање приступа финансијским средствима за иновације кроз унапређење услова институционалног оквира и одговарајућих инструмената јавних политика, развој практичних решења за услуге акцелерације и спровођења утицаја на релевантне стратешке оквире у партнерским регионима и на програмском нивоу.

Земље учеснице пројекта су: Мађарска, Словенија, Аустрија, Чешка, Румунија, Бугарска, Хрватска, Босна и Херцеговина, Србија. Развојна агенција Србије (РАС) је једини партнер из Србије на пројекту.