Одабрани учесници dm Inkubatora – 51 производ прошао први круг селекције

Dec 28, 2018

БЕОГРАД – 28. децембар, 2018. године - У оквиру пројекта „dm Inkubator“, који компанија dm Drogerie Markt реализује у сарадњи са Развојном агенцијом Србије, USAID Пројектом за конкурентну привреду и Националним удружењем за развој органске производње, одабран је 51 производ који ће добити прилику да се додатно развија и нађе на полицама дм-а.

Пројекат „dm Inkubator“ генерисао је чак 704 пријављена производа од којих је 51 прошло први круг селекције и тиме су ушли у dm развојни камп – dm Inkubator. Овај пројекат је осмишљен како би домаћим произвођачима пружио прилику да своје производе развију и представе на полицама највећег дрогеријског ланца у Европи. 

Одабране компаније са својим производима биће учесници првог dm Inkubatora у Србији, који ће у периоду од 01. фебруара до 30. априла 2019. године заједно са својим менторима и акредитованим експертима проћи кроз све сегменте развоја једног производа. Неки од сегмената обуке дм кампа пре одабира финалиста, који ће своје производе пласирати на полицама свих дм дрогерија широм земље, су саветовања и менторинг добављача на теме редизајна амбалаже, примене најсавременијих бренд стратегија развоја производа, као и оне по питању састава пријављених производа.

Током трајања конкурса, од 01. октобра до 09. децембра 2018. године стигла је 161 пријава са чак 704 производа. Шансу да свој производ даље развија кроз предавања еминентних стручњака и на крају да их пласира на дм полице добило је 20 произвођача из целе Србије са 51 производом (31 из сегмента козметике за негу и лепоту и 20 из сегмента хране).  

Пројекат реализује компанија dm Drogerie Markt у сарадњи са Развојном Агенцијом Србије, USAID Пројектом за конкурентну привреду и Националним удружењем за развој органске производње. 

Први круг селекције су прошле следеће компаније:

 1. Tanoshinde д.о.о. Београд 
 2. Oly Oly д.о.о. Београд 
 3. All Natural Foods д.о.о. Нова Пазова 
 4. Hvala kozmetika Београд (start-up компанија) 
 5. Blackbeard д.о.о. Нови Сад 
 6. Prefer Cosmetics д.о.о. Нови Сад 
 7. SZR Herbalia Оџаци 
 8. Yuco-Hemija д.о.о. Бачки Јарак 
 9. My Way Natural  д.о.о. Зрењанин 
 10. Coquette д.о.о. Београд 
 11. Veverko (start-up компанија) Костолац 
 12. Super prirodnо д.о.о. Пиносава-Београд 
 13. Dolovac organic i tradicija  д.о.о. Футог-Нови 
 14. PSS Sombor (пољопривредна стручна служба) 
 15. Vrtlari д.о.о. Мали Иђош 
 16. Alda 111 д.о.о. Белошевац 
 17. BMD д.о.о. Ариље 
 18. Nectar д.о.о. Бачка Паланка 
 19. Nisha д.о.о. Црна Трава 
 20. Una Vida д.о.о. Београд