Вести

Ново: Сајам Automechanika 2020

Jan 21, 2020

У календар сајмова за 2020. годину Развојна агенција Србије (РАС), заједно са Привредном комором Србије (ПКС), уврстила је и неке новитете попут сајма из сектора аутомобилске индустрије - “Automechanika ”.

У Франкфурту, под слоганом "Meet the innovation drivers", ове године одржава се сајам "Automechanika", и то од 8. до 12. септембра.

Сајам се одржава сваке две године и једно је од најзначајнијих међународних места сусрета у аутомобилској индустрији.

У 2018. години окупио је скоро пет хиљада излагача из 76 земаља света и преко 130 хиљада посетилаца из 184 земље. Чак 7 од 10 посетилаца су доносиоци одлука, представници топ менаџмента у компанијама, што сведочи томе да је представљање на овом сајму кључно место за креирање нових контаката и нових пословних прилика.

Српске компаније ускоро ће имати прилику да се пријаве на јавни позив за учешће на овом сајму у оквиру националног штанда Србије.

Јавни позив за сајам Automechanika део је Програма интернационализације привредних друштава, који и у 2020. години заједнички спроводе РАС и ПКС, а у циљу подршке домаћим фирмама приликом изласка на инострана тржишта, стварањa нових пословних контакта и поспешивањa извоза. Мимо тога, учешће на међународним сајмовима омогућава компанијама да буду у току са трендовима у својим секторима, да остваре нове приходе пласирањем својих производа и услуга на нова тржишта, као и да се боље позиционирају на постојећим тржиштима.

Ускоро следи објављивање јавног позива. 

 

Више о сајму: Automechanika Frankfurt 
Програм интернационализације 2020

Погледајте календар сајмова планираних за 2020. годину 

 

Automechanika Keyvisual.jpg