Вести

НЕМАЧКИ ГРУНЕР ОТВОРИО НОВИ ПРОИЗВОДНИ ПОГОН У ВЛАСОТИНЦУ

Oct 18, 2017

БЕОГРАД – 18. октобра, 2017. године - Немачка компанија Грунер која послује у Србији, инвестирала је 3,5 милиона евра у нови производни погон фабрике у Власотинцу од 3000м2, који ће донети отварање 100 нових радних места.

У новом погону запослено је 50 радника, те их сада има укупно 480 у тој фабрици, а план је да до 2020. године буде примљено још 50 радника у новом погону.

Отворена је и радионица за обуку ученика са смера индустријски механичар у Техничкој школи у Власотинцу.

Нови производни погон отворио је председник Србије Александар Вучић, а говорили су и генерални директор компаније Грунер Едуард Шпрајцер, председник општине Власотинце Зоран Тодоровић и амбасадор СР Немачке у Србији Аксел Дитман и министер привреде Горан Кнежевић.

Компанија “Gruner Serbian d.o.o.”, која послује у Србији већ 10 година, је ћерка фирма немачке компаније “Gruner A.G.” која се бави производњом релеја, соленоида и актуатора, који се највише примењују у аутомобилској индустрији. 

Ново проширење производње допринеће повећању обима произвоње релеја, као и производњи пластичних компоненти које се користе у производњи релеја од домаћих материјала.

“Gruner A.G.” је основан 1953. године и поседује производне капацитете у Немачкој, Србији, Индији и Тунису и запошљава укупно око 900 радника и има промет од око 85 милиона евра.