Вести

НЕМАЧКА КОМПАНИЈА „HANSGROHE“ УЛАЖЕ У ПОГОН У ВАЉЕВУ

Oct 16, 2021

Министарство привреде и компанија „Hansgrohe” потписали су Уговор о додели подстицајних средстава за улагање ове компаније у пројекат у Ваљеву. Уговор је потписан у присуству председника Републике Србије, Александра Вучића и након што је одржан састанак председника, представника Mинистарства и делегације ове немачке компаније.

 

Фото: Hansgrohe SE

 

Уговор о додели подстицаја су потписали Драган Стевановић, државни секретар Министарства привреде и директор компаније „Hansgrohe” за Србију Филип Буркле.

Компанија Hansgrohe која послује у области индустрије санитарија, планира да отвори погон у Ваљеву од 130.000 метара квадратних у којем ће бити запослено најмање 1.000 нових радника, а реч је о инвестицији од најмање 85 милиона евра.

Почетак изградње фабрике у Ваљево очекује се почетком 2022. године, а пуштање у рад се очекује 2023.

Председник Извршног одбора компаније „Hansgrohe” Ханс Јирген Калмбах рекао је да је то највећа инвестиција у историји те компаније која постоји 120 година.

“Ово је за нас историјска прекретница, јер ће представљати нашу највећу инвестицију у 120 година дугој историји постојања наше компаније. Задовољство нам је што ћемо српској компанији пожелети добродошлицу у нашу породицу у будућности. Намерно кажем породицу, јер је то у потпуности у духу оснивача наше компаније Ханса Грохеа који је поставио темеље наше компаније још 1901. године”, рекао је Калмбах на конференцији за медије.

Захвалио је српској влади на указаном поверењу и на значајној подршци у изградњи новог производног погона у Ваљеву. Истакао је да им је због великог раста који остварују последњих година, била потребна додатна локација за производњу славина, а да су Ваљево изабрали због висококвалификованих стручњака, близина Београда и његових универзитета, због добре мреже добављача, инфраструктуре, а норочито због израдње аутопута од Београда до Ваљева.

Са 33 трговачка друштва и 22 продајне канцеларије широм света, Hansgrohe се убраја у малобројне глобалне играче у сектору санитарне опреме. Запошљава око 4.700 људи, а своје производе испоручује у више од 140 земаља.

Групација Hansgrohe има велики међународни домет, а своје производе производи у Немачкој, Француској, Кини и САД-у. Око 77 процената промета остварује у иностранству.

 

Фото: Тањуг/ Драган Кујунџић