Вести

Међунардна конференција о међусобном повезивању кластера

Jul 25, 2017

Пети пут по реду у организацији Министарства за економију, рад и становање Беден-Виртемберга, уз подршку Цлустер Еxцелленце Денмарк, Кластер агенције Беден-Виртемберга, БСР Старс (Балтиц Сеа Регион) и Европске мреже предузетништва, одржаће се међунардна конференција о међусобном повезивању кластера. Конференција, у оквиру које ће се одржати и међународни Б2Б састанци, биће одржана 21. и 22. септембра у Штутгарту.

 

Након пет година повезивања и интернационализације кластера, организатори сматрају да је дошло време да се сарадња кластера доведе на виши ниво. Ова конференција пружа одличне могућности за повезивање са водећим европским кластерима. Поред тога обезбеђен је и узбудљив интерактивни програм. На конференцији кластери могу да:

 

  • сами креирају распоред својих састанака;
  • добију увид у одрживе моделе међународне кластерске сарадње;
  • уче из искуства других;
  • размене добру праксу;


За сада је пријављено више од 130 кластера из 26 земаља. Пријаву можете извршити на страници https://www.b2match.eu/cluster-matchmaking-2017  . Учешће на конференцији је бесплатно.

 

Развојна агенција Србије је партнер на овом догађају. Уколико су Вам потребне додатне информације, слободно нас контактирајте на een@ras.gov.rs