Вести

Компаније из Србије традиционално на Мостарском сајму привреде

Apr 08, 2019

На 22. међународном сајму привреде у Мостару, који почиње сутра и траје до 13. априла, десет компанија из Србије, из сектора индустрије, пољопривреде и услуга, представиће свој производни асортиман. Наступ српских привредника на Мостарском сајму, већ традиционално, организују Привредна комора Србије (ПКС) и Развојна агенција Србије (РАС) са циљем јачања извозних капацитета домаћих компанија.

У оквиру Националног штанда Србије представиће се: АЛЕВА, Нови Кнежевац, GALEB METAL PACK, Шабац, ГРАФИЧКИ ЦЕНТАР НОВА, Шабац,  HEMOTEHNA, Суботица,  NELLY, Лозницa, ПОТЕНС ПЕРФОРАЦИЈА Пожега,  PREDIONICA VUČJE, Београд,  SOKO INŽINJERING, Београд, TEHNOMARKET, Панчево, ТРИГАНО ПРИКОЛИЦЕ, Крагујевац.

У оквиру Европске мреже предузетништва (ЕЕН), ПКС и РАС, у сарадњи са ИНТЕРА Технолошким парком Мостар и Спољнотрговинском комором БиХ, организоваће 9. априла Међународне B2B сусрете, као прилику за проналажење добављача, купаца, партнера и успостављање пословних контаката.

Међународни сајам привреде у Мостару, по броју излагача и посетилаца, најзначајниja је сајамска манифестација у Босни и Херцеговини која окупља излагаче више од 30 земаља на изложбеној површини од 30.000м².

Организатори очекују више од 50.000 посетилаца током пет дана трајања сајма. Како је овај сајам по профилу општи, представиће се компаније  металске и грађевинске индустрије, пољопривредне и прехрамбене области, високих технологија, као и сектора услуга, од банкарства до туризма.

Мостарски сајам је такође место одржавања економских и стручних конференција и презентације гастрономске понуде. У склопу сајма биће одржане  и две подсајамске манифестације: Сајам туризма и Сајам књига и графичке индустрије.

Земља партнер овогодишњег сајма је Народна Република Кина, којој ће ово бити друго партнерство на мостарској привредној смотри.

 

Брошуру можете погледати ОВДЕ