Вести

Koenig metall - делови за најпознатије аутомобилске брендове правиће се у Ивањици

Jun 09, 2020

 

Немачка компанија „Koenig metall”, која се бави производњом делова за велике аутомобилске куће, почела је са радом у Ивањици. Koenig Metall производи делове за велике аутомобилске куће, попут Аудија и Поршеа.

 

Реч је о још једном немачком инвеститору, чија се фабрика простире на пет хиљада квадратних метара и која ће у првој фази омогућити посао за 120 радника, а тај број ће достићи и око 300 у наредним фазама.

Ово је још један од немачких инвеститора који су одлучили да свој новац уложе у нашу земљу. Добили смо озбиљног и одговорног партнера, на радост Ивањичана, али и целе Србије. Овакве инвестиције су нам јако важне, јер утичу на наш позитиван економски раст", изјавила је председница владе Ана Брнабић.

Директор компаније Koenig metall Ханс Јорге истакао је да послују широм света, али да нигде нису дочекани као у Србији и да је баш то један од разлога због ког су бирали Ивањицу као општину у коју ће инвестирати.

Од самог почетка имали смо огромну подршку владе. Привредна клима је одлична и надамо се да ће ова сарадња бити на обострано задовољство и да ће бити на понос и Србије и Немачке", рекао је Јорге.

Један од разлога зашто је одлука пала на ову општину у западној Србији је успешно спроведена гасификација, која ће омогућити лакше и економичније пословање.

У плану је да фабрика Koenig буде проширена на још 10.000 квадратних метара.

Koenig Metall Група постоји више  од 100 година и бави се производњом и обрадом металних цеви, металних делова за потребе машинске, електро, аутомобилске индустрије, као многе друге секторе. Производне капацитете компанија има на седам локација у свету.

 

               Фото: Тањуг/Раде Прелић