Вести

Фабрика Kyungshin у Смедеревској Паланци обезбедиће посао за 700 људи

May 27, 2020

 

У Смедеревској Паланци данас је почела изградња будућег постројења компаније "Kyungshin Cables", јужнокорејске фабрике за производњу делова за аутомобилску индустрију.

 

Инвестиција је вредна 20 милиона евра, а планирано је да обезбеди 700 нових радних места. Реч је о пројекту који ће своју производњу базирати на креирању електронских компоненти за аутомобиле.

Свечаном обележавању почетка градње фабрике присуствовали су председник Републике Србије, Александар Вучић, Њ.Е. амбасадор Републике Кореје, Choe Hyoung Chan, као и генерални директор компаније “Kyungshin Cables" Seo Jae Ke и председник општине Смедеревска Паланка Никола Вучен.

Генерални директор компаније Seo Jae Ke, захвалио је држави Србији и општини Смедеревска Паланка на указаној подршци пројекту.

"Електрични аутомобили су будућност ауто индустрије и ми смо оријентисани на ту област", подвукао је Кеун. Он је казао да је уверен да ће фабрика у Смедеревској Паланци остварити велики успех, а кључ сваког великог успеха је, како каже, сарадња са локалном заједницом коју компанија већ има.

Председник Србије Александар Вучић захвалио се јужнокорејској компанији што је између неколико земаља изабрала Србију за своју нову инвестицију и подвукао да ће Смедеревска Паланка, као и Велика Плана, имати велике користи од овог пројекта.

Компанија "Kyungshin Cables” производи електронске компоненте за аутомобилску индустрију, за неке од најпознатијих светских произвођача, попут  Hyundai, Kia, Volkswagen, Ford, Volvo, BMW, GM и других.

У плану је да у Србији производе високонапонске и електричне делове интегрисане у батерије за електрична возила.

Сходно бизнис плану компаније, производи ће бити 100% намењени извозу и то произвођачима аутомобила - ОЕМ, али и произвођачима литијум-јонских батерија као што су LG Chem, SK Innovation и Samsung SDI.