Вести

Дванаест компанија из Србије на сајму у Москви

Feb 11, 2019

Москва – 11. фебруара, 2019. године – Дванаест водећих српских произвођача представиће своје производе се на међународном сајму прехрамбених производа „Prodekspo“ у Москви, који се одржава од 11. до 15. фебруара 2019. године. Наступ домаћих компанија организовале су Развојна агенција Србије и Привредна комора уз подршку  Програма Уједињених нација за развој у Србији.

Развојна агенција Србије и Привредна комора Србије, уз подршку Програма Уједињених нација за развој у Србији у оквиру Пројекта „Помоћ за трговину – подршка производним капацитетима у пољопривредном сектору“, организовале су наступ 12 српских компанија у оквиру Националног павиљона Србије.

На штанду површине преко 120 м2 водећи српски произвођачи хране - сирева и млечних производа, месних прерађевина, прерађеног воћа и поврћа, сокова и вина, представиће свој асортиман производа. У оквиру националног штанда представиће се: Млекара Шабац, ПИК Бечеј, Златиборац Мачкат, Megle Крагујевац, ITN Grupa Београд, Митрос Флајшварен Сремска Митровица, Топлички виногради Прокупље, Master Fruits Београд, Fruvita Београд, Interfood 60 Чачак, Мундорама Београд, Млекара Уб.

Prodekspo“ је једна од највећих и најзначајнијих специјализованих изложби прехрамбене индустрије, у оквиру које се организују пословни сусрети произвођача и извозника, као и дистрибутера и представника водећих малопродајних трговинских ланаца.

Сајам годишње посети преко 60.000 посетилаца из око 100 земаља, који имају прилику да се упознају са производним програмом више од 2.300 излагача из 65 земаља и 30 националних павиљона земаља Европе, Азије, Африке, Америке и Аустралије.

Традиционално учешће на једној од најугледнијих међународних изложби прехрамбених производа директно доприноси квалитетнијој промоцији производних програма компанија, упознавању са најновијим светским трендовима, пословним партнерима и конкуренцијом, постизању договора о новим извозним пословима, квалитетнијем позиционирању српских брендова и укупном повећању извоза.

Руска Федерација је трећи трговински партнер Србије. Укупна билатерална трговинска размена у 2018.години достигла је око три милијарде долара уз раст од 18,5 одсто, од чега је преко милијарду долара извоз Србије.