Вести

24. Међународни сајам привреде у Мостару

Feb 28, 2023

Развојна агенција Србије и Привредна комора Србије позивају заинтересоване компаније да се пријаве и учествују на 24. Међународном сајам привреде у Мостару, који ће се одржати од 2. до 6. маја 2023. године

Мостар традиционално почетком маја, у време одржавања Међународног сајма привреде, постаје центар билатералних, политичких и привредних сусрета. Развојна агенција Србије и Привредна комора Србије организују наступ српских привредника у оквиру Националног штанда Србије и позивају домаће компаније да представе своје производе и пласирају их како на тржиште Босне и Херцеговине, тако и шире. Међународни сајам, идеална је прилика за привреднике да учврсте постојеће и стекну нове пословне контакте.

Мостарски сајам привреде по броју излагача и посетилаца, једна је од најважнијих сајамских изложби у Босни и Херцеговини. На простору од око 30.000м2 окупља излагаче из више од 20 земаља региона и Европске уније.

Тржиште Босне и Херцеговине водеће је извозно тржиште за домаћу привреду, уз обим размене који је у 2022. години достигла вредност од око 3,3 милијарди евра и суфицит домаће привреде од више од 840 милиона евра. Осим географске близине и позитивних трендова у обиму раста робне размене на тржишту БиХ, могућности за пласман домаћих производа су значајне. 

У оквиру сајма одржаће се едукативне радионице, конференције, пословни форуми и b2b сусрети, на којима ће привредници имати прилику да размене искуства, прошире круг пословних познанстава и унапреде пословање кроз склапањенових нових пословних уговора.

Током трајања сајма, одржаће се и подсајамска манифестација – Сајам туризма Мостар, која је намењена промоцији туристичких потенцијала и повезивању  понуда туристичких агенција.

Земља партнер овогодишњег сајма је Израел.

Позив за учешће је отворен до 15. марта 2023. године.