Zašto Srbija?

RAS kroz Sektor za regionalni razvoj i regionalnu saradnju uspostavlja i održava saradnju sa subjektima regionalnog razvoja sa ciljem unapređenja lokalnog i regionalnog razvoja kroz jačanje međuinstitucionalne saradnje i kapaciteta kao bitnih faktora jačanja ukupnog privrednog razvoja.

Sektor za regionalni razvoj i regionalnu saradnju obavlja poslove akreditacija i obnove akreditacije regionalnih razvojnih agencija i vrednovanje rada akreditovanih regionalnih razvojnih agencija, kao poslove poverene zakono.

Pored toga, koordiniše rad mreže akreditovanih regionalnih razvojnih agencija, pruža stručnu pomoć i unapređuje kapaciteta akreditovanih regionalnih razvojnih agencija za obavljanje njihovih poslova koji se odnose na regionalni razvoj, predlaže projekte za unapređenje i razvoj poslovne infrastrukture na regionalnom i lokalnom nivou, realizuje programe i mere Ministarstva privrede i učestvuje u implementaciji projekata koji se finansiraju iz međunarodne razvojne pomoći.

Uspešne priče

Počev od 2007. godine, Srbija je privukla više od 29 milijardi evra stranih direktnih investicija.

Detaljnije

Visokokvalifikovana radna snaga

Sa jedinstvenom kombinacijom visokog kvaliteta, široke dostupnosti i isplativosti, srpska radna snaga se smatra jakim pokretačem poslovnih performansi.

Detaljnije

Konkurentni operativni troškovi

Povoljno poslovno okruženje u Srbiji ima visokokonkurentne poreske stope i niske operativne troškove.

Detaljnije

Slobodan pristup tržištu od 1,1 milijarde potrošača

Srbija može služiti kao proizvodni centar za bescarinski izvoz na tržište od više od 1 milijarde ljudi koje uključuje Evropsku uniju, Rusku Federaciju, SAD, Kazahstan, Tursku, jugoistočnu Evropu, članove Sporazuma o slobodnoj trgovini i Belorusiju.

Detaljnije

Slobodne zone

U mogućnosti ste da koristite sve pogodnosti koje slobodne zone u Srbiji nude, kao što su, između ostalog, izuzeće od PDV-a za prihode od komercijalnih aktivnosti.

Detaljnije

Podsticaji za investiranje

Vlada Srbije olakšava investitorima da započnu svoje poslovanje u Srbiji nudeći sredstva za finansiranje investicionih projekata u proizvodnom sektoru i sektoru usluga koji može biti predmet međunarodne trgovine.

Detaljnije

Optimalni geografski položaj

Srbija sa svojom geografskom pozicijom čini idealnu investicionu lokaciju. Preduzeća sa sedištem u Srbiji u stanju su da pruže usluge i vrše transport robe u projektovanim i fleksibilnim vremenskim okvirima.

Detaljnije

Baza investicionih lokacija

Bilo da su u pitanju proizvodne hale, logistički centri, poslovni prostori ili parcele građevinskog i poljoprivrednog zemljišta, RAS baza investicionih lokacija objedinjuje sve privredne potencijale u Srbiji i na taj način ih čini dostupnim kako stranim tako i domaćim investitorima.

Detaljnije

Uspešne priče