Podrška investitorima

RAS kroz Sektor za regionalni razvoj i regionalnu saradnju uspostavlja i održava saradnju sa subjektima regionalnog razvoja sa ciljem unapređenja lokalnog i regionalnog razvoja kroz jačanje međuinstitucionalne saradnje i kapaciteta kao bitnih faktora jačanja ukupnog privrednog razvoja.

Sektor za regionalni razvoj i regionalnu saradnju obavlja poslove akreditacija i obnove akreditacije regionalnih razvojnih agencija i vrednovanje rada akreditovanih regionalnih razvojnih agencija, kao poslove poverene zakono.

Pored toga, koordiniše rad mreže akreditovanih regionalnih razvojnih agencija, pruža stručnu pomoć i unapređuje kapaciteta akreditovanih regionalnih razvojnih agencija za obavljanje njihovih poslova koji se odnose na regionalni razvoj, predlaže projekte za unapređenje i razvoj poslovne infrastrukture na regionalnom i lokalnom nivou, realizuje programe i mere Ministarstva privrede i učestvuje u implementaciji projekata koji se finansiraju iz međunarodne razvojne pomoći.

Zašto Srbija?

Srbija je dobro dokazana kao jedna od vodećih investicionih lokacija u centralnoj i istočnoj Evropi sa ključnim prednostima

Detaljnije

Kako započeti poslovanje?

Specijalizovana agencija i brza i kratka procedura čine započinjanje vašeg biznisa laganom.

Detaljnije

Baza investicionih lokacija

Bilo da su u pitanju proizvodne hale, logistički centri, poslovni prostori ili parcele građevinskog i poljoprivrednog zemljišta, RAS baza investicionih lokacija objedinjuje sve privredne potencijale u Srbiji i na taj način ih čini dostupnim kako stranim tako i domaćim investitorima.

Detaljnije

Sektori u fokusu

Duga tradicija, znanje i iskusni ljudski kapital i u proizvodnji i u sektoru usluga, čine ulaganja u Srbiju dobitnom kombinacijom.

Detaljnije

Sertifikacija opština sa povoljnim poslovnim okruženjem

Kao jedinstveni program u zemlji, krajnji cilj je jačanje konkurentnosti lokalnih samouprava, promocija investicija, povećanje zaposlenosti i podizanje životnog standarda u Srbiji.

Detaljnije

Podrška MSP

Sa jedinstvenim setom programa podrške privredi, odnosno mikro, malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima, Razvojna agencija Srbije je pouzdan partner privrede i aktivni učesnik u unapređivanju poslovnog ambijenta u zemlji.

Detaljnije

Mape

Optimalna geografski položaj i razvijena infrastruktura

Detaljnije