VESTI

Međunardna konferencija o međusobnom povezivanju klastera

Jul 25, 2017

Peti put po redu u organizaciji Ministarstva za ekonomiju, rad i stanovanje Beden-Virtemberga, uz podršku Cluster Excellence Denmark, Klaster agencije Beden-Virtemberga, BSR Stars (Baltic Sea Region) i Evropske mreže preduzetništva, održaće se međunardna konferencija o međusobnom povezivanju klastera. Konferencija, u okviru koje će se održati i međunarodni B2B sastanci, biće održana 21. i 22. septembra u Štutgartu.

 

Nakon pet godina povezivanja i internacionalizacije klastera, organizatori smatraju da je došlo vreme da se saradnja klastera dovede na viši nivo. Ova konferencija pruža odlične mogućnosti za povezivanje sa vodećim evropskim klasterima. Pored toga obezbeđen je i uzbudljiv interaktivni program. Na konferenciji klasteri mogu da:

 

  • sami kreiraju raspored svojih sastanaka;
  • dobiju uvid u održive modele međunarodne klasterske saradnje;
  • uče iz iskustva drugih;
  • razmene dobru praksu;

 

Za sada je prijavljeno više od 130 klastera iz 26 zemalja. Prijavu možete izvršiti na stranici https://www.b2match.eu/cluster-matchmaking-2017 . Učešće na konferenciji je besplatno.

 

Razvojna agencija Srbije je partner na ovom događaju. Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije, slobodno nas kontaktirajte na een@ras.gov.rs