VESTI

Konig metall - delovi za najpoznatije automobilske brendove praviće se u Ivanjici

Jun 09, 2020

 

Nemačka kompanija „Konig metall”, koja se bavi proizvodnjom delova za velike automobilske kuće, počela je sa radom u Ivanjici. 

 

Reč je o još jednom nemačkom investitoru, čija se fabrika prostire na pet hiljada kvadratnih metara i koja će u prvoj fazi omogućiti posao za 120 radnika, a taj broj će dostići i oko 300 u narednim fazama. Konig Metall proizvodi delove za svetske automobilske kuće, poput Audija i Poršea.

Ovo je još jedan od nemačkih investitora koji su odlučili da svoj novac ulože u našu zemlju. Dobili smo ozbiljnog i odgovornog partnera, na radost Ivanjičana, ali i cele Srbije. Ovakve investicije su nam jako važne, jer utiču na naš pozitivan ekonomski rast", izjavila je predsednica vlade Ana Brnabić.

Direktor kompanije Konig metall Hans Jorge istakao je da posluju širom sveta, ali da nigde nisu dočekani kao u Srbiji i da je baš to jedan od razloga zbog kog su birali Ivanjicu kao opštinu u koju će investirati. 

Od samog početka imali smo ogromnu podršku vlade. Privredna klima je odlična i nadamo se da će ova saradnja biti na obostrano zadovoljstvo i da će biti na ponos i Srbije i Nemačke", rekao je Jorge.

Jedan od razloga zašto je odluka pala na ovu opštinu u zapadnoj Srbiji je uspešno sprovedena gasifikacija, koja će omogućiti lakše i ekonomičnije poslovanje.

U planu je da fabrika Konig bude proširena na još 10.000 kvadratnih metara.

Konig Metall Grupa postoji više  od 100 godina i bavi se proizvodnjom i obradom metalnih cevi, metalnih delova za potrebe mašinske, elektro, automobilske industrije, kao mnoge druge sektore. Proizvodne kapacitete kompanija ima na sedam lokacija u svetu. 

 

                                 Foto: Tanjug/Rade Prelić