Podrška izvozu

RAS kroz Sektor za regionalni razvoj i regionalnu saradnju uspostavlja i održava saradnju sa subjektima regionalnog razvoja sa ciljem unapređenja lokalnog i regionalnog razvoja kroz jačanje međuinstitucionalne saradnje i kapaciteta kao bitnih faktora jačanja ukupnog privrednog razvoja.

Sektor za regionalni razvoj i regionalnu saradnju obavlja poslove akreditacija i obnove akreditacije regionalnih razvojnih agencija i vrednovanje rada akreditovanih regionalnih razvojnih agencija, kao poslove poverene zakono.

Pored toga, koordiniše rad mreže akreditovanih regionalnih razvojnih agencija, pruža stručnu pomoć i unapređuje kapaciteta akreditovanih regionalnih razvojnih agencija za obavljanje njihovih poslova koji se odnose na regionalni razvoj, predlaže projekte za unapređenje i razvoj poslovne infrastrukture na regionalnom i lokalnom nivou, realizuje programe i mere Ministarstva privrede i učestvuje u implementaciji projekata koji se finansiraju iz međunarodne razvojne pomoći.

Međunarodni sajmovi

Predstavite svoje proizvode i usluge širom sveta.

Detaljnije

Baza dobavljača

Koristite naš jedinstveni alat za pronalaženje pravih srpskih dobavljača bilo da ste u potrazi za proizvodima, repromaterijalom, alatima, dizajnom, podizvođačem ili nekim drugim uslugama.

Detaljnije

Sporazumi o slobodnoj trgovini

Iskoristite prednost jedinstvenog regionalnog pristupa tržištu od 1,1 milijarde ljudi.

Detaljnije

Izvoz u brojkama

Pogledajte izvoz – uvoz statistiku.

Detaljnije