VESTI

Novi pogon Knott Autoflex i oko 80 radnih mesta

Jan 15, 2020

U Bečeju je danas otvoren novi pogon kompanije Knott Autoflex Yug koji će omogućiti još 82 radnih mesta,  a vrednost ove investicije je 7.5 miliona evra.

Kompanija Knott Autoflex Yug proširila je postojeće kapacitete izgradnjom novog pogona za toplo cinkovanje na 4.000 kvadratnih metara koji će proizvoditi  godišnje 20 hiljada tona raznog materijala neophodnog za opremu za autoindustriju, od čega će 14 hiljada tona biti namenjeno za prodaju. U novi pogon uloženo je 7.5 miliona evra.

U Knott grupaciji ističu da je pogon za toplo cinkovanje proizveden prema najvišim standardima zaštite životne sredine uz primenu najsavremenijih tehnoloških dostignuća u ovoj vrsti površinske zaštite čelika.

Ceremoniji otvaranja novog proizvodnog dela prisustvovali su direktor i suvlasnik Knott Autoflex Mađarska Šandor Has Sabo, direktor Knott grupacije Nemačka Valentin Knott, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović, predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, NJ.E. ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib i predsednik opštine Bečej Dragan Tošić.

U Srbiji Knott Autoflex posluje već 16 godina i bavi se proizvodnjom delova za motorna vozila i autoprikolice. Proizvodi fabrike u Bečeju izvoze se na tržište EU, Izraela, Rusije, Turske i  SAD. Ova kompanija do sada je u Srbiji investirala više od 25 miliona evra, a celokupnom sistemu firme radi оko 740 ljudi.