USPEŠNE PRIČE

ZF FRIEDRICHSHAFEN

Opšte informacije

ZF FRIEDRICHSHAFEN je globalna tehnološka kompanija koja proizvodi sisteme za putnička vozila, komercijalna vozila i industrijsku tehnologiju, omogućavajući novu generaciju mobilnosti. .

U svom sveobuhvatnom tehnološkom portfoliju, kompanija nudi integrisana rešenja za etablirane proizvođače vozila, dobavljače mobilnosti i start-up kompanije u polju transporta i mobilnosti. ZF kontinuirano poboljšava svoje sisteme u oblastima digitalne povezanosti i automatizacije kako bi omogućio vozilima da vide, razmišljaju i deluju.

U 2018. godini ZF je ostvario prodaju od 36,9 milijardi evra, a kompanija godišnje uloži oko 2,5 milijarde evra u istraživanje i razvoj.

Kompanija ima globalnu mrežu zaposlenih koja broji 149.000, i to na 230 lokacija u 40 zemalja. ZF godišnje ulaže preko đest odsto svoje prodaje u istraživanje i razvoj.

 

Poslovanje u Srbiji

U 2018. godini ova nemačka kompanija, specijalizovana zainženjering, najavila je investiciju od 160 miliona evra u R&D centar u Pančevu. Fokus rada u Srbiji je na razvoju i proizvodnji električnih vratila za OEM-ove, uključujući električne motore, elektronske i mehatroničke menjače, mikroprekidače i štampane ploče.

U pogonu u Pančevu, smeštenom na 14 kilometara od glavnog grada, ZF Tech Center vrši složena ispitivanja električnih pogona, uključujući ispitivanja na visokim temperaturama, funkcionalna ispitivanja i ispitivanja obrtnog momenta, snage i efikasnosti.

  • Broj zaposlenih - preko 1.000
  • Centar za istraživanje i razvoj - 5.000 m2

"Na nivou Evrope, otvaranje pogona i R&D centra pretvoriće pančevačku fabriku u najveću ZF lokaciju za e-mobilnost van Nemačke. Svesno smo se opredelili za ovu investiciju jer vidimo da već danas saradnja sa sedištem za e-mobilnost u Nemačkoj je izvanredna. Zahvaljujući našoj budućoj saradnji sa lokalnim univerzitetima ovde ćemo obrazvati novu generaciju inženjera e-mobilnosti. "

Jorg Grotendorst, ZF šef Odeljenja za e-mobilnost (svečano otvaranje fabrike 12. juna 2019.)

 

 

 

 

GRUNDFOS

Detaljnije

Leoni

Detaljnije

SIEMENS

Detaljnije

Continental Grupa

Detaljnije