JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE NA MEĐUNARODNOM SAJMU INTEGRISANE ELEKTRONIKE „EMBEDDED WORLD“ 2023, NIRNBERG, SR NEMAČKA

Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije, na osnovu Ugovora o zajedničkoj organizaciji nastupa domaćih privrednika na međunarodnom sajmu integrisane elektronike „EMBEDDED WORLD“ 2023, Nirnberg, SR Nemačka zaključenog dana 21.11.2022. godine između Razvojne agencije Srbije i Privredne komore Srbije i Pravila o učestvovanju na sajmu od 26.10.2022. godine, zajednički objavljuju

 

JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE

NA MEĐUNARODNOM SAJMU INTEGRISANE ELEKTRONIKE

„EMBEDDED WORLD“ 2023, NIRNBERG, SR NEMAČKA

 

Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije organizuju nastup srpskih privrednika u okviru nacionalnog štanda Srbije na predstojećem međunarodnom sajmu integrisane elektronike „EMBEDDED WORLD“ 2023, koji će se održati u Nirnbergu, SR Nemačka, u periodu od 14. do 16. marta 2023. godine.

„EMBEDDED WORLD 2023“  (https://www.embedded-world.de/en) je vodeći sajam embeded tehnologija na svetu i mesto susreta svih značajnih aktera u ovoj industriji. Sajam se održava svake godine, a u 2022. godini na sajmu je bilo preko 750 izlagača iz 39 zemalja, a sajam je posetilo više od 18.000 posetilaca iz 76 zemalja. Osim fizičkog prisustva, sajam je ove godine imao i virtuelnu platformu, gde je registrovano 3.900 učesnika.

Nastup na međunarodnom sajmu omogućava izlagačima da predstave svoje proizvode i plasiraju ih na nova tržišta, kao i da pospeše postojeće i steknu nove poslovne kontakte.

Troškove zakupa prostora i izgradnje štanda snose organizatori, dok izlagači snose troškove participacije za učešće izlagača u troškovima nastupa na sajmu u okviru nacionalnog štanda u iznosu od 2.500,00 evra u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan izdavanja profakture.

Izlagači samostalno organizuju i snose troškove puta, smeštaja i transporta eksponata.

Pravo na učešće na ovom sajmu u okviru nacionalnog štanda imaju privredna društva i preduzetnici registrovani u Republici Srbiji čija je pretežna delatnost proizvodnja ili prerada iz delatnosti iz koje je sajam.

Popunjena, potpisana, overena i skenirana prijava kao i skenirano Uverenje Poreske uprave Ministarstva finansija o izmirenju dospelih poreza primaće se do  srede, 14. decembra 2022, a šalju se elektronskom poštom na e-mail: bojana.lalovic@pks.rs

Original uverenje Poreske uprave Ministarstva finansija o izmirenju dospelih poreza i doprinosa, zajedno sa popunjenom, potpisanom i overenom prijavom neophodno je poslati poštom na adresu: Privredna komora Srbije, ul. Resavska 13-15, 11000 Beograd, sa naznakom: Centar za organizaciju sajmova, manifestacija i događaja, za Jovanku Ćalina - Prijava za sajam „EMBEDDED WORLD“ 2023.

U slučaju da se na javni poziv prijavi manje od 7 privrednih subjekata organizatori zadržavaju pravo da bez ikakvih posledica otkaže nastup. U slučaju prijavljivanja većeg broja učesnika prednost u rangiranju će zavisiti od:

  • visine ostvarenog izvoza u prethodnoj godini,
  • uspešnosti nastupa na prethodnim sajmovima u organizaciji Agencije ili Komore,
  • postojanja novog dizajnerskog rešenja, novog proizvoda, proizvodnog procesa i sl,
  • vremena podnošenja prijave

Ispunjenost uslova i izbor izlagača utvrđuju organizatori u skladu sa Pravilima o učestvovanju na sajmu.  

Za sve neophodne informacije, možete kontaktirati predstavnika Privredne komore Srbije – Bojanu Lalović  na broj 011/3300-919 i 066/875-1264 ili Razvojne agencije Srbije – Ines Novosel na broj 011/3398-774 i 069/3397-621.

 

Prateća dokumentacija:

1. Tekst Javnog poziva

2. Prijava za učešće EMBEDDED WORLD 2023

3. Pravila o učestvovanju na sajmovima u 2023. godini