VESTI

VELIKO INTERESOVANJE ZA SRPSKO VOĆE I POVRĆE NA SAJMU „FRUIT LOGISTICA“ U BERLINU

Apr 06, 2022

Na međunarodnom sajmu svežeg voća i povrća „FRUIT LOGISTICA“ 2022 u organizaciji Razvojne agencije Srbije i Privredne komore Srbije  predstavlja se 13 domaćih kompanija.

Fruit Logistica Berlin (2)_800x482.jpg

Foto: Nina Mirković

Primetna je gužva na Nacionalnom štandu Srbije, a naši privrednici već prvog dana sajma imali su kvalitetne sastanke sa potencijalnim inostranim partnerima, razgovaralo se o novim izvoznim poslovima. Najviše interesenata je iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Indije, Švedske, Velike Britanije, Poljske, Holandije.

Nacionalni štand Srbije posetila je ambasadorka Srbije u Berlinu Snežana Janković koja je razgovarala sa izlagačima o plasmanu svežeg voća i povrća u inostranstvo, prednostima, ali i izazovima sa kojima se suočavaju u poslovanju. 

Na sajmu „FRUIT LOGISTICA“ u Berlinu do 7. aprila ponudu svežeg voća i povrća predstavljaju: Select Fruit, Hladnjače Brestovik, Borovnica klub, Fruct Company, Ćirić agro, Forma BM, Vija Product, Pollino Fruit, Berry 4U, Apple World, Agro Bel System, Delta agrar, Terra Optima. Ovaj međunarodni sajam odlična je prilika za proizvođače iz Srbije da steknu nove kontakte, dogovore poslove i povećaju izvozni učinak.

FRUIT LOGISTICA je jedan od najvećih svetskih sajmova proizvođača svežeg voća i povrća koji se svake godine održava u Berlinu, Nemačka. Prošle godine na sajmu je bilo  3.334 izlagača iz 91 zemalje, a manifestaciju je obišlo preko 72.000 posetilaca iz 135 zemalja.

 

Fruit Logistica Berlin (5)_800x482.jpg Fruit Logistica Berlin (3)_800x482.jpg

Foto: Nina Mirković