VESTI

Srpski organski proizvodi na Sajmu Biofach 2019 u Nirnbergu

Feb 11, 2019

Beograd, 11. februar, 2019. - Privredna komora Srbije (PКS) i Razvojna agencija Srbije (RAS), uz podršku Nacionalne asocijacije Serbia Organica i GIZ-a, prvi put organizuju nastup domaćih kompanija na Međunarodnom sajmu organske hrane Biofach 2019, koji će se održati u nemačkom gradu Nirnbergu od 13. do 16. februara 2019. 

U okviru Nacionalnog štanda Srbije, površine 63m2, devet domaćih kompanija predstaviće široki asortiman proizvoda - od svežeg, sušenog, liofiliziranog i zamrznutog voća i povrća, preko proizvoda od žitarica i uljarica do sirća i snekova. 
 
Na sajmu Biofach 2019 izlažu: Ecoagri Serbia, Bela Crkva, Suncokret, Hajdukovo, Drenovac, Arilje, Zadrugar, Ljubovija, All Natural Foods, Nova Pazova, Den Juro Organic, Beograd, Jovanjica, Beograd, Mondi Lamex, Кraljevo i Menex, Кruševac. 
 
BIOFACH (www.biofach.de/en) je najveći svetski sajam u oblasti organske proizvodnje koji se svakog februara održava u Nirnbergu od 1990. godine. Okuplja više od tri hiljade izlagača i obiđe ga preko 50 hiljada posetilaca iz više od 130 zemalja. Sajam je sveobuhvatnog sadržaja, pored međunarodne izložbe organskog sektora, to je mesto trgovine i poslovanja, ali i mesto na kojem se kreiraju politike i trendovi u sektoru.
 
Sajam se održava pod pokroviteljstvom Međunarodne federacije pokreta organske poljoprivrede (IFOAM). Tokom sajma se oblikuju i budući trendovi na organskom tržištu, kao rezultat okupljanja predstavnika iz sfere politike, strukovnih udruženja, nevladinih organizacija, važnih ličnosti iz javnog mnjenja. Tradicionalno se tokom sva četiri dana trajanja sajma održavaju konferencije, seminari i radionice koji čine jedinstvenu platformu za razmenu znanja, informacija i profesionalnog umeća među proizvođačima, kupcima, dobavljačima i ostalim zainteresovanim stranama za inovativne proizvode i usluge iz organskog sektora i sektora prirodne kozmetike.
 
U fokusu diskusije ove godine će biti odnosi između organskog i zdravlja - Zdravo poslovanje u zdravoj sredini znači zdrava hrana.
  
Nacionalni štand Srbije, Međunarodni sajam organske hrane Biofach 2019, Nirnberg, Nemačka