VESTI

САЈАМ PLMA У ЧИКАГУ ШАНСА ЗА НОВЕ ПОСЛОВЕ И ОСВАЈАЊЕ САД ТРЖИШТА

Apr 01, 2022

 

Отворене пријаве за учешће на сајму „PLMA CHICAGO“ у Сједињеним Америчким Државама, који се одржава од 13. до 15. новембра ове године.

 

 

Развојна агенција Србије и Привредна комора Србије позивају домаће компаније које баве производњом и прерадом прехрамбених производа да на националном штанду Србије представе своје производе на једном од најзначајнији сајмова у области приватних робних марки – „PLMA CHICAGO“ у Чикагу (САД). Ово је први пут да РАС и ПКС организују наступ домаћих компанија на сајму PLMA у Сједињеним Државама. Пријаве су отворено до 18. априла.

Сајам се одржава од 13. до 15. новембра 2022. године, након две године некласичног одржавања услед пандемије вируса Kовид-19.

„PLMA Chicago“ већ четири деценије представља место сусретања произвођача и највећих малопродајних ланаца на подручју Северне Америке и отвара могућности за излаз и раст на тржиштима САД и Канаде.

Сајам је у  2019. години окупио више од 1.500  излагача из 40 земаља, од чега се 25 земаља представило са националним штандовима.

РАС и ПКС каоорганизатори снове трошкове закупа  простора и изградње штанда, док учесници сносе трошкове партиципације, као и трошкове чланства у Асоцијацији произвођача робних марки које је услов сајма за учешће на истом.

Представљање на међународним сајмовима отвара врата за нове пословне контакте, нове сарадње и потенцијално отварање нових тржишта, повећање присутности на тржишту, као и уговарање нових послова и потенцијално увећање извоза. „PLMA Chicago“ прилика је да се компаније из Србије презентују на тржишту САД и да упознају трендове, специфичности и потражњу тог тржишта.

Сви детаљи о сајму и пријави доступни су ОВДЕ.