VESTI

RAS RASPISAO PROGRAM PODRŠKE PEDUZETNICIMA UKUPNE VREDNOSTI 140 MILIONA DINARA

Apr 27, 2018

BEOGRAD, 27. aprila, 2018. godine – Razvojna agencija Srbije (RAS) raspisala je Program podrške konkurentnosti, produktivnosti i internacionalizaciji, ukupne vrednosti 140 miliona dinara, koji će biti na raspolaganju mikro, malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima do utroška sredstava.


Preduzetnici mogu da računaju na 50 odsto sufinansiranja projekta, odnosno maksimalno do dva miliona dinara podrške.


Ideja programa je razvoj privrednih subjekata i povećanje njihove konkurentnosti u cilju povećanja izvoza i osnaživanja sektora mikro, malih, srednjih preduzeća i preduzetnika.


Program je namenjen preduzetnicima koji se bave proizvodnjom ili preradom, a sufinansiraće se projekti koji se odnose na: uređenje poslovanja u skladu sa zahtevima međunarodnih standarda; usaglašavanje proizvoda sa zahtevima tehničkih propisa; razvoj tehnoloških procesa, proizvoda ili usluga; individualni nastup na međunarodnom sajmu u inostranstvu.


Prijave na projekat se podnose lično ili preporučenom poštom u Akreditovanim regionalnim razvojnim agencijama (ARRA) sa naznakom: „Prijava na Javni poziv za učešće po Programu podrške konkurentnosti, produktivnosti i internacionalizaciji MMSPP U 2018. godini“.  Spisak ARRA sa kontaktima možete pogledati ovde


Potrebna dokumentacija za prijavu nalazi se na sajtu RAS: www.ras.gov.rs, a za sve dodatne informacije zainteresovani se mogu javiti na: konkurentnost2018@ras.gov.rs.