VESTI

RAS I FIPA POTPISALE MEMORANDUM O SARADNJI ZA PROMOCIJU INVESTICIONIH POTENCIJALA

Nov 10, 2021

 

RAS i FIPA potpisale Memorandum o saradnji kojim predviđa povezivanje privrednika i unapređenje promocije potencijala za ulaganja u obe zemlje. 

 

fipa_ras_111121_tw1024.jpg

 

Predstavnici Razvojne agencije Srbije (RAS) i Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA), potpisali su Memorandum o saradnji u cilju pružanja podrške razvoju investicione saradnje između dve zemlje, stvaranja povoljnih uslova za poboljšanje ekonomske saradnje i uspostavljanja direktnih kontakata između poslovnih krugova u Srbiji i BiH.

Memorandum su potpisali direktor sektora za Međunarodnu saradnju u RAS, Nikola Janković i direktorka FIPA Milica Marković.

Memorandum predviđa i zajedničke i individualne aktivnosti na promovisanju saradnje kroz organizovanje i koordinisanje zajedničkih događaja i skupova koji će omogućiti uspostavljanje kontakata između investitora, ali i privrednika generalno.

RAS i FIPA će ulagati zajedničke napore radi pronalaska investitora, posebno jer je Srbija jedna od najvećih zemalja investitora u BiH, a biće organizovane i posete poslovnih delegacija iz obe zemlje kako bi se povezivali privrednici i promovisali investicioni potencijali dve zemlje.