VESTI

Privrednici iz Srbije na svetskim sajmovima prehrambene industrije

Feb 10, 2020

Oko 40 srpskih kompanija iz industrije hrane i pića i sektora organske proizvodnje predstaviće se u narednih desetak dana na prestižnim svetskim sajmovima počev od Moskve, preko Nirnberga i do Dubaija. Nastupe na ovim sajamskim manifestacijama organizuju Razvojna agencija Srbije i Privredna komora Srbije, sa ciljem da domaće firme nađu nove kupce svojih proizvoda, dogovore poslovne aranžmane i partnerstva, povećaju izvozni učinak i upoznaju se sa najnovijim svetskim trendovima i tehnološkim dostignućima.

Nakon uspešnog izlaganja na nedavno održanom međunarodnom sajmu svežeg voća i povrća "Fruit Logitica" u Berlinu, gde je 12 firmi iz Srbije predstavilo svoj asortiman u okviru nacionalnog štanda Srbije, u februaru mesecu nas očekuju još tri sajma iz sektora prehrambene industrije: "Prodexpo" (Moskva), "Biofach" (Nirnberg) i "Gulfood" (Dubai)

Na 27. međunarodnom sajmu hrane i pića „Prodexpo“ od 10. do 14. februara u Moskvi, u okviru Nacionalnog paviljona Srbije, proizvodne programe predstaviće 16 kompanija: MLEKARA ŠABAC, MEGGLE Kragujevac, BIO PANON Bačka Palanka, MLEKARA UB, CARNEX Vrbas, MITROS  FLEISCHWAREN Sremska Mitrovica, YUMIS Niš, FRIGO VRELO Gornja Kravarica, VOĆAR Svilajnac, VINARIJA ZVONKO BOGDAN Palić, kao i beogradske firme ITN GROUP, MASTER FRUITS, MAMBIKOM AGRAR, ZLATIBORAC, FRUVITA i DOGMA BREWERY.

„Prodexpo“ je najveća i najznačajnija specijalizovana izložba prehrambene industrije u Ruskoj Federaciji i ZND, koju svake godine poseti blizu 70.000 posetilaca iz više od 110 zemalja. Posetioci su u prilici da se upoznaju sa proizvodnim programima oko 2.600 izlagača iz 70 zemalja i više od 30 nacionalnih štandova zemalja Evrope, Azije, Afrike, Amerike.

Brošuru možete pogledati OVDE.

 

IMG_20200210_100532_resized_20200210_122144876.jpg IMG_20200210_121804_resized_20200210_122145578.jpg

 

BIOFACH

Srpski proizvođači organske hrane učestvuju i na najvećem svetskom sajmu u oblasti organske hrane BIOFACH 2020, koji će se održati od 12. do 15. februara u nemačkom gradu Nirnbergu.

U okviru nacionalnog paviljona Srbije, pod sloganom „WE SPEAK ORGANIC“, srpski organski proizvođači predstaviće širok asortiman od svežeg, sušenog, liofiliziranog i zamrz­nutog voća i povrća do proizvoda od žitarica, džemova od organskog voća, niskoenergetskih namaza od maline.

ECOAGRI SERBIA, Bela Crkva, DRENOVAC, Arilje, ZADRUGAR, Ljubovija, All NATURAL FOODS, Nova Pazova, MENEX, Kruševac, MASTER FOOD, Užice, ITN GROUP, Beograd, MIRAX AGRAR, Beograda, BIO PANON, Bačka Palanka, NISHA, Crna Trava, ORGANIC JOVIĆ,  Čurug, izlažu na sajmu „BIOFACH 2020“ u organizaciji RAS i PKS, u saradnji sa SIPPO i uz podršku Nacionalne asocijacije Serbia Organica. BIOFACH se održava svakog februara, okupi više od 3.000 izlagača i obiđe ga preko 50.000 posetilaca iz više od 130 zemalja.

 

Sajamsku brošuru možete pogledati OVDE.

06.jpg 0bifach.jpg 05.jpg 

 

GULFOOD 

Već treću godinu zaredom firme iz Srbije učestvuju na jednoj od najvećih i najznačajnih specijalizovanih izložbi u Ujedninjenim Arapskim Emiratima i Zalivskom regionu, na  Međunarodnom sajmu prehrambenih proizvoda „Gulfood“, sa oko 100 000 posetilaca iz 200 zemalja, koji će se ove godine održati od 16. do 20. februara u Dubaiju.

U okviru Nacionalnog paviljona Srbije proizvodni i izvozni potencijal predstaviće 14 srpskih kompanija: MASTER FRUITS Beograd, PIK Bečej, SICOBERRY Kraljevo, Fabrika dečije hrane Dobanovci, GMP Jermenovci, MEDINO Krnjevo, MAMBIKO AGRAR Beograd, PIP Novi Sad, FRUVITA Beograd, COLD PRESSOK Beograd, TISA COOP Kanjiža, FRIGO VRELO Gornja Kravarica, NATURA GUSTO Paraćin, REAL RED RASPBERRY Bečej.

Posetioci „Gulfood“ potencijalni poslovni partneri, uvoznici i distributeri moći će da se upoznaju sa širokim asortimanom srpskih proizvoda od smrznutog voća i povrća, konzerviranog povrća, voćnih preliva, sušenog voća, meda, dečije ishrane i sokova za decu, hladno ceđenih sokova, butera i mleka od koštičavog voća, granola, voćnih sokova i kašastih voćnih nektara, tortilja, kvalitetnih voćnih džemova, proizvoda od ekstrudiranog pirinča, humusa do tradicionalne srpske zimnice.