VESTI

POSTAVLJEN KAMEN TEMELJAC ZA FABRIKU KOMPANIJE BIZERBA

Mar 08, 2022

 

Polaganjem kamena temeljca, u industrijskoj zoni u Valjevu,  svečano je počela izgradnja proizvodnog pogona nemačke kompanije Bizerba, za proizvodnju vaga i aparata za sečenje. Investicija je vredna više od 30 miliona evra.

Foto:Tanjug/Milos Milivojevic

 

U fabrici koja će se prostirati na oko 10.000 kvadratnih metara, kako je najavljeno, u prvoj fazi biće zaposleno oko 300 radnika.

Polaganju kamena temeljca prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i generalni direktor kompanije Bizerba  Andreas Kraut, ministarka privrede Anđelka Atanasković i gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

Pre polaganja vremenske kapsule predsednik Vučić je održao sastanak sa rukovodstvom kompanije.

 

 

Predsednik Srbije je ocenio da će otvaranje pogona nemačke fabrike Bizerba doneti perspektivu za čitav Kolubarski okrug i poručio da je država spremna da im ukoliko se odluče da povećaju broj zaposlenih.

Predstavnici kompanije na ceremoniji polaganja kamena temeljca istakli su da im je Srbija veoma interesantna za ulaganje jer predstavlja "region u fazi rasta" što im omogućava da se približe svojim kupcima.

U fabrici u Valjevu će se prozivoditi vage namenjene izvozu u zemlje širom sveta.

Bizerba je jedan od vodećih svetskih proizvođača u oblasti tehnologije izrade proizvoda za merenje težine i sečenje hrane i jedan od vodećih dobavljača hardverskih i softverskih rešenja iz oblasti tehnolohije vaganja, sečenja i etiketiranja.

Kompanija je osnovana 1866. godine u Balingenu i pet generacija je u porodičnom vlasništvu, i ima 4.300 zaposlenih u 120 zemalja sveta.

 

Foto:Tanjug/Milos Milivojevic