VESTI

Otvorena fabrika ZF

Jun 12, 2019

U Pančevu otvorena fabrika ZF – najsavremenija tehnologija i nova radna mesta

PANČEVO - 12. jun, 2019. godine - Nemačka kompanija ZF otvorila je fabriku za proizvodnju delova za automobile, brodove i železnicu u industrijskoj zoni u Pančevu. U fabrici će već sada, na početku, raditi oko 300 ljudi, a do kraja treće faze biće zaposleno više od hiljadu ljudi. U Severnoj industrijskoj zoni u Pančevu proizvodiće se elektromotori, električne mašine i generatori za hibridne i električne pogone, kao i prekidači za menjače i mikroprekidači.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da nemački ZF u Pančevo i u Srbiju donosi ne samo nova radna mesta, već i najsavremeniju i najmoderniju tehnologiju, kao i da će najavljena gradnja i formirajne Naučno-istraživačkog centra obezbediti da stručni kadrovi ostanu u zemlji i učestvuju u razvoju.

Za manje od godinu dana nemačka kompanija za proizvodnju delova za automobile ZF uspela je da izgradi fabriku na površini od 25.000 kvadrata, zaposli 300 radnika, nastavi širenje svojih kapaciteta i od malog šatora napravi veliku građevinu,  izjavio je član Upravnog odbora ZF Majkl Hankel.  

"Jednostavnost i brzina su vrednosti koje su važne u ZF sistemu upravljanja preduzećem. Te principe nije uvek lako sprovesti u okviru  korporacije koja je aktivna na globalnom nivou, međutim, mi smo svakako ostvarili uspeh u Pančevu", rekao je Hankel.

ZF je najveća proizvodna investicija vredna ukupno 160 miliona evra, a u toj fabrici će se proizvoditi auto-delovi za "mercedes", "audi", "volvo" i druge poznate brendove.

U fabrici u Severnoj industrijskoj zoni u Pančevu proizvodiće se elektromotori, električne mašine i generatori za hibridne i električne pogone, kao i prekidači za menjače i mikroprekidači.

Potražnja za tim proizvodima je velika, zbog čega se prostor fabrike već sada proširuje sa 25.000 metara kvadratnih na približno 60.000 kvadrata.

Kompanija, takođe, pravi Naučno-istraživački centar u zgradi od 5.000 kvadratnih metara.

Nemačka kompanija ZF proizvodi elektromotore u Nemačkoj. Kompanija je svetski lider u proizvodnji delova sistema za automobile, brodove i železnicu i širom sveta zapošljava oko 140.000 radnika. Tretnuno ima više od 230 proizvodnih lokacija u svetu.