VESTI

Otvorena fabrika Kyungshin Cable u Smederevskoj Palanci – Posao za 700 ljudi

Apr 24, 2021

U Smederevskoj Palanci svečano je obeležen početak rada fabrike „Kyungshin Cable“ koja će proizvoditi delove za baterije električnih automobila visoke tehnologije. Fabrika je izgrađena za nešto manje od šest meseci u industrijskoj zoni Guberaš.

Tan2021-4-24_122643651_0.jpg

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Korejski investitor uložio je u proizvodni pogon u Smederevskoj Palanci oko 20 miliona evra, prva investicija u ovom regionu, nakon više od 60 godina, koja je obuhvatila izgradnju fabrike, prateće infrastrukture i postupno zaposlenje 700 radnika do kraja 2022. godine, kako je rečeno iz kompanije Kyungshin Cable.

Svečanosti povodom puštanja u rad proizvodnog pogona prisustvovali su predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić,  generalni direktor Kyungshin Cable Europe Jae-Keun Seo, ministarka privrede Anđelka Atanasković, ambasador Republike Koreje u Srbiji Hjong-ćan Če i predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen.

Kyungshin Cable Europe u Smederevskoj Palanci proizvodiće komponente za električne baterije automobila visoke tehnologije.

Nakon fabrike u Poljskoj, ovo je jedina fabrika u Evropi ove kompanije koja ima za cilj da evropskim proizvođačima i dobavljačima baterija za električna vozila isporuči ekološke automobilske komponente.

Otvaranjem fabrike u Srbiji, kompanija Kyungshin uspostavlja sistem kojim će efikasno odgovoriti na zahteve potrošača i tržišta lokalizujući sektore kao što su istraživanje i razvoj, proizvodnja, prodaja i servis u Evropi, koja je jedno od tri vodeća tržišta u svetu, pored SAD-a i Kine.

Kompanija Kyungshin Cable Europe je deo Kyungshin grupe, čija se postrojenja nalaze u brojnim državama širom sveta, uključujući SAD, Meksiko, Kinu, Poljsku, Južnu Koreju i druge države. Korejska fabrika je osnovana 1974. godine i lider je na korejskom tržištu elektronskih delova za automobilsku industriju.

Ima godišnji promet od 611 miliona dolara. Radi u osam poslovnih objekata na tri kontinenta širom sveta.

 

Foto: Tanjug/Tara Radovanović