VESTI

Novo: Sajam Automechanika 2020

Jan 21, 2020

U kalendar sajmova za 2020. godinu Razvojna agencija Srbije (RAS), zajedno sa Privrednom komorom Srbije (PKS), uvrstila je i neke novitete poput sajma iz sektora automobilske industrije - “Automechanika”.

U Frankfurtu, pod sloganom "Meet the innovation drivers", ove godine održava se sajam "Automechanika", i to od 8. do 12. septembra.

Sajam se održava svake dve godine i jedno je od najznačajnijih međunarodnih mesta susreta u automobilskoj industriji.

U 2018. godini okupio je skoro pet hiljada izlagača iz 76 zemalja sveta i preko 130 hiljada posetilaca iz 184 zemlje. Čak 7 od 10 posetilaca su donosioci odluka, predstavnici top menadžmenta u kompanijama, što svedoči tome da je predstavljanje na ovom sajmu ključno mesto za kreiranje novih kontakata i novih poslovnih prilika.

Srpske kompanije uskoro će imati priliku da se prijave na javni poziv za učešće na ovom sajmu u okviru nacionalnog štanda Srbije.

Javni poziv za sajam Automechanika deo je Programa internacionalizacije privrednih društava, koji i u 2020. godini zajednički sprovode RAS i PKS, a u cilju podrške domaćim firmama prilikom izlaska na inostrana tržišta, stvaranja novih poslovnih kontakta i pospešivanja izvoza. Mimo toga, učešće na međunarodnim sajmovima omogućava kompanijama da budu u toku sa trendovima u svojim sektorima, da ostvare nove prihode plasiranjem svojih proizvoda i usluga na nova tržišta, kao i da se bolje pozicioniraju na postojećim tržištima.

Uskoro sledi objavljivanje javnog poziva. 

 

Više o sajmu: Automechanika Frankfurt

Program internacionalizacije 2020 

Pogledajte kalendar sajmova planiranih za 2020. godinu