VESTI

NEMAČKI GRUNER OTVORIO NOVI PROIZVODNI POGON U VLASOTINCU

Oct 18, 2017

BEOGRAD – 18. oktobra, 2017. godine - Nemačka kompanija Gruner koja posluje u Srbiji, investirala je 3,5 miliona evra u novi proizvodni pogon fabrike u Vlasotincu od 3000m2, koji će doneti otvaranje 100 novih radnih mesta.

U novom pogonu zaposleno je 50 radnika, te ih sada ima ukupno 480 u toj fabrici, a plan je da do 2020. godine bude primljeno još 50 radnika u novom pogonu.

Otvorena je i radionica za obuku učenika sa smera industrijski mehaničar u Tehničkoj školi u Vlasotincu.

Novi proizvodni pogon otvorio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a govorili su i generalni direktor kompanije Gruner Eduard Šprajcer, predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović i ambasador SR Nemačke u Srbiji Aksel Ditman i minister privrede Goran Knežević.

Kompanija “Gruner Serbian d.o.o.”, koja posluje u Srbiji već 10 godina je ćerka firma nemačke kompanije “Gruner A.G.” koja se bavi proizvodnjom releja, solenoida i aktuatora, koji se najviše primenjuju u automobilskoj industriji. 

Novo proširenje proizvodnje doprineće povećanju obima proizvonje releja, kao i proizvodnji plastičnih komponenti koje se koriste u proizvodnji releja od domaćih materijala.

 “Gruner A.G.” je osnovan 1953. godine i poseduje proizvodne kapacitete u Nemačkoj, Srbiji, Indiji i Tunisu i zapošljava ukupno oko 900 radnika i ima promet od oko 85 miliona evra.