На састанку са АРРА представљени програми подршке за МСП

Feb 04, 2020

Развојна Агенција Србије (РАС) одржала је састанак са представницима акредитованих регионалних развојних агенција (АРРА), на коме је, заједно са Министарством привреде, презентовала програме подршке малим и средњим предузећима (МСП) планираним за 2020. годину.

На састанку су представљени планови за наредни период када је реч о имплементацији програма намењеним сектору МСП. РАС је том приликом презентовао новоприпремљени Програм подршке привредним друштвима за улазак у ланце добављача мултинационалних компанија и Програм подршке промоцији извоза, које спроводи самостално.

Уз то, представници РАС информисали су присутне о Програму подршке малим предузећима за набавку опреме, који се спроводи у сарадњи са Министарством привреде, као и о Програму подршке дигиталној трансформацији микро, малих и средњих предузећа (ММСП), који се имплементира заједно са Привредном комором Србије (ПКС), Центром за дигиталну трансформацију.

Министарство привреде такође је представило активности и програме намењене подршци сектору МСП, како оне које самостално спроводе, тако и оне које спроводе у сарадњи са Фондом за развој, ПКС и другим институцијама.

Акредитоване регионалне агенције представљају значајну подршку РАС, не само у спровођењу поменутих програма, већ и у њиховом креирању и модификовању будући да су присутне у 17 градова и имају директан и чест контакт са потребама малих и средњих предузећа у свим деловима Србије. Нарочиту подршку АРРА  пружају у имплементацији Програма стандардизованог сета услуга за МСП.