VESTI

Na Divčibarama otvoren hotel Crni vrh

Dec 23, 2019

Investicija vredna 7.8 miliona evra i 80 novih radnih mesta

Na Divčibarama je otvoren novoizgrađeni hotel “Crni vrh”, prvi luksuzni turističko-sportski kompleks na toj planini. Investicija je vredna 7.8 miliona evra, a 80 ljudi je zaposleno ovim projektom.  

Hotel “Crni vrh” kategorizovan je sa četiri zvezdice, sagrađen na tri nivoa i raspolaže sa 111 soba i apartmana, a celokupan kompleks se prostire na 2,2 hektara zemljišta. U njegovom sastavu su velnes i spa-centar opremljen zatvorenim bazenom, biosaunom, parnim kupatilom, teretanom, đakuzijem,  restoran, bar i loundž-bar, kao i igraonica za decu.

U okviru hotela nalazi se i Kongresna sala sa kapacitetom od 350 sedećih mesta, a za razvoj sporta i sportista različitih vrsta, od posebnog značaja je što se uz sam hotel gradi moderna sportska dvorana, po standardima FIBA, povezana toplom vezom sa glavnim objektom, a pogodna za organizaciju takmičenja, domaćih i međunarodnih.

Sportska dvorana, koja će imati pet sportskih terena – za košarku, fudbal i druge sportove, biće završena, prema najavama, 2020. godine.

Izgradnja hotelskog kompleksa, koji će doprineti i razvoju turizma u delu zapadne Srbije, trajala je manje od dve godine, a prilikom gradnje vodilo se računa o ekologiji, energetskoj efikasnosti i izvorima obnovljive energije.

Investitor i vlasnik kompleksa Jovan Teodosić i njegov brat košarkaš Miloš Teodosić svečano su otvorili hotel, uz prisustvo predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i ministra za trgovinu, turizam i telekomunikacije Rasima Ljajića.