На Дивчибарама отворен хотел Црни врх

Dec 23, 2019

Инвестиција вредна 7.8 милиона евра и 80 нових радних места 


На Дивчибарама је отворен новоизграђени хотел “Црни врх”, први луксузни туристичко-спортски комплекс на тој планини. Инвестиција је вредна 7.8 милиона евра, а 80 људи је запослено овим пројектом. 

Хотел “Црни врх” категоризован је са четири звездице, саграђен на три нивоа и располаже са 111 соба и апартмана, а целокупан комплекс се простире на 2,2 хектара земљишта. У његовом саставу су велнес и спа-центар опремљен затвореним базеном, биосауном, парним купатилом, теретаном, ђакузијем,  ресторан, бар и лоунџ-бар, као и играоница за децу.

У оквиру хотела налази се и Конгресна сала са капацитетом од 350 седећих места, а за развој спорта и спортиста различитих врста, од посебног значаја је што се уз сам хотел гради модерна спортска дворана, по стандардима ФИБА, повезана топлом везом са главним објектом, а погодна за организацију такмичења, домаћих и међународних.

Спортска дворана, која ће имати пет спортских терена – за кошарку, фудбал и друге спортове, биће завршена, према најавама, 2020. године.

Изградња хотелског комплекса, који ће допринети и развоју туризма у делу западне Србије, трајала је мање од две године, а приликом градње водило се рачуна о екологији, енергетској ефикасности и изворима обновљиве енергије.

Инвеститор и власник комплекса Јован Теодосић и његов брат, кошаркаш Милош Теодосић, свечано су отворили хотел, уз присуство председника Републике Србије Александра Вучића и министра за трговину, туризам и телекомуникације Расима Љајића.