VESTI

Међукластерски и међусекторски састанци Cluj Napoca - International Innovation Partnership

Jul 31, 2019

На петој конференцији “Transylvanian International Clusters Conferenceу Kлуј-Напоца у Румунији, 20. септембра ове године биће организовани C2C, B2B, C2B састанци “International Innovation Partnership”, под кровном темом “Kластери: Екосистеми за иновације и нови бизнис”.  Развојна агенција Србије коорганизатор је овог догађаја, у оквиру активности Европске мреже предузетништва (ЕЕН).

Циљ пословних сесијa је повезивање учесника из различитих сектора и области, попут ICT, Е- здравства, креативних индустрија, aгро и прехрамбене индустрије, енергије, индустрије израде и прераде намештаја, како би се промовисала и поспешила секторска и међусекторска сарадња у циљу превазилажења глобалних изазова у индустријама и пословању.

С тим у вези, догађај је намењен свим кластерима, институцијама и организацијама заинтересованим за крос-секторску сарадњу, подршку иновацијама, развој нових пословних сарадњи  и заинтересованим да прошире своје пословне прилике на међународном нивоу.

Ови пословни сусрети су највећи међусекторски догађај у Југоисточној Европи, тако да ће и ове године окупити учеснике из Европе, Азије и Северне Америке.

Дан пре пословних сесија, 19.09.2019. године, биће одржана конференција “Transylvanian International Clusters Conference” на којој могу учествовати сви учесници пословних сесија.

О конференцији можете сазнати више на линку https://transylvanianclusters.ro.

Пословни сусрети планирани су за 20.09.2019. године, у две одвојене сесије.

Регистрација и учешће на сесијама, као и на конференцији, је бесплатно. Заинтересовани се могу пријавити путем линка https://tcic2019.b2match.io, а рок за то је 6. септембар.