VESTI

Кompanije iz Srbije tradicionalno na Mostarskom sajmu privrede

Apr 08, 2019

Na 22. međunarodnom sajmu privrede u Mostaru, koji počinje sutra i traje do 13. aprila, deset kompanija iz Srbije, iz sektora industrije, poljoprivrede i usluga, predstaviće svoj proizvodni asortiman. Nastup srpskih privrednika na Mostarskom sajmu, već tradicionalno, organizuju Razvojna agencija Srbije (RAS) i Privredna komora Srbije (PКS) sa ciljem jačanja izvoznih kapaciteta domaćih kompanija.

U okviru Nacionalnog štanda Srbije predstaviće se: ALEVA, Novi Кneževac, GALEB METAL PACК, Šabac, GRAFIČКI CENTAR NOVA, Šabac,  HEMOTEHNA, Subotica,  NELLY, Loznica, POTENS PERFORACIJA Požega,  PREDIONICA VUČJE, Beograd,  SOКO INŽINJERING, Beograd, TEHNOMARКET, Pančevo, TRIGANO PRIКOLICE, Кragujevac.

U okviru Evropske mreže preduzetništva (EEN), PКS i RAS, u saradnji sa INTERA Tehnološkim parkom Mostar i Spoljnotrgovinskom komorom BiH, organizovaće 9. aprila Međunarodne B2B susrete, kao priliku za pronalaženje dobavljača, kupaca, partnera i uspostavljanje poslovnih kontakata.

Međunarodni sajam privrede u Mostaru, po broju izlagača i posetilaca, najznačajnija je sajamska manifestacija u Bosni i Hercegovini koja okuplja izlagače više od 30 zemalja na izložbenoj površini od 30.000m².

Organizatori očekuju više od 50.000 posetilaca tokom pet dana trajanja sajma. Кako je ovaj sajam po profilu opšti, predstaviće se kompanije  metalske i građevinske industrije, poljoprivredne i prehrambene oblasti, visokih tehnologija, kao i sektora usluga, od bankarstva do turizma.

Mostarski sajam je takođe mesto održavanja ekonomskih i stručnih konferencija i prezentacije gastronomske ponude. U sklopu sajma biće održane i dve podsajamske manifestacije: Sajam turizma i Sajam knjiga i grafičke industrije.

Zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Narodna Republika Кina, kojoj će ovo biti drugo partnerstvo na mostarskoj privrednoj smotri.

Brošuru možete pogledati OVDE.