VESTI

Špansko-srpska video konferencija: Predstavljeni investicioni potencijali Srbije

May 10, 2021

 

Na vebinaru održanom prethodne nedelje u organizaciji Konfederacije poslovnih organizacija Španije (CEOE), u saradnji sa Ministarstvom industrije, trgovine i turizma Španije (Vlada Španije), Vladom Republike Srbije i Razvojnom agencijom Srbije (RAS), predstavljeni su  investicioni potencijali Srbije.

 

1.jpg

Printscreen RAS

 

V.d. direktor RAS, Radoš Gazdić bio je jedan od učesnika video konferencije koju je organizovala Konfederacija poslovnih organizacija Španije (CEOE), u saradnji sa španskim ministarstvom industrije, trgovine i turizma i Razvojnom agencijom Srbije, i tom prilikom predstavio je investicionu klimu naše zemlje i potencijale za dalja ulaganja u Srbiji.

On je istakao činjenicu da je Srbija u poslednjih nekoliko godina jedna od najpopularnijih investicionih lokacija u svetu i da je tome doprinelo to što se kontinuirano radi na unapređenju poslovne klime.

Gazdić je predstavio i planove za budući razvoj putne i komunalne infrastrukture u Republici Srbiji, koji su značajan faktor za kreiranje optimalne investicione klime.

Takođe, on je tom prilikom pozvao ulagače iz Španije da započnu poslovanje u našoj zemlji i investiraju kod nas.

Na vebinaru su uz Gazdića govorili Marta Blanco, predsednica CEOE International, Veronica Samper generalna direktorka za Aziju, Evropu i Okeaniju van EU državnog sekretara za trgovinu u Ministarstvu industrije, trgovine i turizma Španije i ambasador Republike Srbije u Španiji Katarina Lalić Smajević.