VESTI

Održan „Serbian-Bulgarian Business Forum” i B2B sastanci u Sofiji

Jun 09, 2021

 

Razvojna agencija Srbije (RAS) bila je jedan od učesnika poslovnog foruma „Serbian-Bulgarian Business Forum" održanog 8. juna u Sofiji koji je imao za cilj da unapredi saradnju dve zemlje na polju ekonomije, posebno kada je reč o saradnji privrednika i razmeni znanja po pitanju privlačenju investicija. Događaj je okupio 37 privrednika i sadržao je i B2B segment.

 

Konferenciju su obraćanjem otvorili zamenica ministra ekonomije Bugarske Kalina Konstantinova, direktor BSMEPA Bojko Takov i direktor sektora za planiranje i analizu RAS Vladimir Jovanović i ambasador Srbije u Bugarskoj Željko Jović.

U okviru foruma viši savetnik za strateška ulaganja u RAS Predrag Deretić prezentovao je poslovnu klimu Srbije i potencijale za ekonomski razvoj i dalja investiranja, a na istu temu je govorio i direktor Bugarske agencija za investicije Stamen Janev.

Događaj je okupio oko 37 privrednika, a nakon konferencije održan je niz B2B sastanaka između kompanija iz IT sektora, proizvodnje medicinske i laboratorijske opreme, mašinske industrije, tekstilne i prehrambene proizvodnje, kao i energetike.

Forum je organizovala Agencija za promociju malih i srednjih preduzeća Republike Bugarske (BSMEPA) uz podršku ambasade Srbije u Bugarskoj i amabasade Bugarske u Srbiji. 

 

Foto: RAS