VESTI

Novi pogon Mecafor Kikinda proizvodnja delova za avio industriju

Oct 08, 2020

Kompanija ''Mecafor'' u Kikindi završila je izgradnju novog pogona od oko 3.000 kvadratnih metara i započela proizvodnju delova za avio industriju.

 

Francusko-srpska firma uložila je oko tri miliona evra za izgradnju pogona u kom će posao u naredne tri godine dobiti još 180 radnika. U ovoj fabrici će se proizvoditii delovi oko turbina za reaktore aviona, uz preciznu mašinsku obradu.

"Mecafor" je kompanija iz oblasti mašinstva koja posluje sa svetskim brendovima u svetu automobilske industrije i poljoprivrede.

Kompanija posluje u Kikindi od 2016. godine, trenutno zapošljava 110 radnika, u planu je da otvori novih 180 radnih mesta u naredne tri godine.

"Završili smo izgradnju novog pogona, veličine oko 3.000 kvadratnih metara i započinjemo rad u avio-industriji. Ono što je dobro, jeste da će nam biti potrebni radnici, tako da planiramo da zaposlimo još 180 ljudi. Veoma sam zadovoljan što smo započeli rad u avio – industriji i planiramo da se razvijamo u tom delu’’, kaže Nebojša Nedeljković, direktor kompanije "Mecafor" Kikinda.

 

Prvi pogon Mecafor Kikinda