NEWS

KOMPANIJE IZ SRBIJE PREDSTAVLJAJU SVOJE PROIZVODE NA SAJMU CIIE U ŠANGAJU

Nov 04, 2021

I ovog novembra 13 srpskih kompanija iz sektora prehrambene industrije biće deo Kineskog međunarodnog sajma uvoza CIIE 2021 (China International Import Expo 2021) u Šangaju. Sajam se održava od 5. do 10. novembra i dobra je prilika za kreiranje novih poslovnih saradnji i uvećanje izvoza domaćih proizvođača prehrambeni proizvoda na prostoru Azije.

 

 

Četvrtu godinu zaredom Razvojna agencija Srbije (RAS) i Privredna komora Srbije (PKS) organizuju nastup domaćih privrednika na Kineskom međunarodnom sajmu uvoza (CIIE) u Šangaju, Kini. Ove godine svoje izvozne potencijale na našem nacionalnom štandu površine 200 kvadratnih metara, u u hali za prehrambenu industriju, prezentovaće 13 kompanija iz Srbije. Usled postojećih epidemioloških mera i nemogućnosti ulaska u NR Kinu, kompanije neće fizički prisustvovati sajmu, već će njihovi predstavnici i distributeri prezentovati proizvode na nacionalnom štandu i zastupati kompanije

Pod sloganom „Sharing our best with China“ na CIIE 2021 predstavljaju se proizvođači vina i pića, mlečnih proizvoda, smrznutog voća i povrća, proizvoda od tartufa, proizvođači mesa i sladoleda, i to kompanije „BT Winery” (Beška), „Simex Original” (Subotica), „Fruškogorski vinogradi” (Banoštor), „Pivara Dogma” (Beograd), „Aronija Vita (Beograd), „Fabrika dečije hrane” (Beograd), „Vinarija Čoka Plus” (Subotica), „Klanica prerada mesa i trgovina Nedeljkovć” (Šašinci), „ITN Group” (Beograd), „Mlekara Ub” (Ub), „Mlekara Šabac” (Šabac). „Damar Confit” (Beograd) i „Imlek” (Beograd).

 

 

Prema dosadašnjem iskustvu nastupa na sajmu CIIE domaće kompanije iz sektora prehrambene industrije imaju veliki prostor za uvećanje izvoza na kinesko tržište, a sajam je idealna prilika da predstavlje svoje proizvode i potencijale i kreiraju kontakte i nove poslove.

Prijateljstvo dve zemlje i dobri diplomatski odnosi Republike Srbije i Narodne republike Kine, predstavljaju veoma dobru osnovu za otvaranje novih poslovnih prilika, posebno kada je reč o kreiranju šansi za uvećanje izvoza srpskih proizvoda na tržište Kine. Trgovinska razmena Kine i Srbije beleži konstantan rast, što Kinu svrstava u rang najvećih ekonomskih partnera Srbije u Aziji, sa godišnjom robnom razmenom od 3,2 milijarde evra.

Kineski međunarodni sajam uvoza ( China International Import Expo) organizuju Vlada NR Kine i Kineski međunarodni uvozno-izvozni biro (China International Import Expo Bureau), a manifestacija ima za cilj da podstakne uvoz strane robe i usluga u Kinu, a u skladu sa nastojanjem Kine da promoviše globalizaciju i otvorenost tržišta.

Brošure srpskih kompanija i sve o  njihovom nastupu na ovom sajmu možete pogledati OVDE

Video o nastupu na sajmu CIIE 2021 u Kini, Šangaju