Вести

КОМПАНИЈЕ ИЗ СРБИЈЕ ПРЕДСТАВЉАЈУ СВОЈЕ ПРОИЗВОДЕ НА САЈМУ CIIE У ШАНГАЈУ

Nov 04, 2021

И овог новембра 13 српских компанија из сектора прехрамбене индустрије биће део Кинеског међународног сајма увоза CIIE 2021 (China International Import Expo 2021) у Шангају. Сајам се одржава од 5. до 10. новембра и добра је прилика за креирање нових пословних сарадњи и увећање извоза домаћих произвођача прехрамбени производа на простору Азије.

 

 

Четврту годину заредом Развојна агенција Србије (РАС) и Привредна комора Србије (ПКС) организују наступ домаћих привредника на Кинеском међународном сајму увоза (CIIE) у Шангају, Кини. Ове године своје извозне потенцијале на нашем националном штанду површине 200 квадратних метара, у у хали за прехрамбену индустрију, презентоваће 13 компанија из Србије. Услед постојећих епидемиолошких мера и немогућности уласка у НР Кину, компаније неће физички присуствовати сајму, већ ће њихови представници и дистрибутери презентовати производе на националном штанду и заступати компаније.

Под слоганом „Sharing our best with China“  на CIIE 2021 представљају се произвођачи вина и пића, млечних производа, смрзнутог воћа и поврћа, производа од тартуфа, произвођачи меса и сладоледа, и то компаније „BT Winery” (Бешка), „Simex Original” (Суботица), „Фрушкогорски виногради” (Баноштор), „Пивара Догма” (Београд), „Аронија Вита (Београд), „Фабрика дечије хране” (Београд), „Винарија Чока Плус” (Суботица), „Кланица прерада меса и трговина Недељковћ” (Шашинци), „ITN Group” (Београд), „Млекара Уб” (Уб), „Млекара Шабац” (Шабац), „Damar Confit” (Београд) и „Имлек” (Београд).

 

 

Према досадашњем искуству наступа на сајму CIIE домаће компаније из сектора прехрамбене индустрије имају велики простор за увећање извоза на кинеско тржиште, а сајам је идеална прилика да представље своје производе и потенцијале и креирају контакте и нове послове.

Пријатељство две земље и добри дипломатски односи Републике Србије и Народне републике Кине, представљају веома добру основу за отварање нових пословних прилика, посебно када је реч о креирању шанси за увећање извоза српских производа на тржиште Кине. Трговинска размена Кине и Србије бележи константан раст, што Кину сврстава у ранг највећих економских партнера Србије у Азији, са годишњом робном разменом од 3,2 милијарде евра.

Кинески међународни сајам увоза (China International Import Expo) организују Влада НР Кине и Кинески међународни увозно-извозни биро (China International Import Expo Bureau), а манифестација има за циљ да подстакне увоз стране робе и услуга у Кину, а у складу са настојањем Кине да промовише глобализацију и отвореност тржишта.

Брошуре српских компанија и све о њиховом наступу на овом сајму можете погледати ОВДЕ

Видео о наступу на сајму CIIE 2021 у Кини, Шангају