VESTI

Završena obuka za 60 dobitnika bespovratnih sredstava u okviru PSD projekta

Feb 09, 2018

Oko 60  dobitnika bespovratnih sredstava, koje dodeljuje Razvojna agencija Srbije (RAS) u okviru PSD projekta, je u periodu od 17. januara do 9. februara, prošlo trodnevnu obuku o unapređenju i razvoju poslovanja.

 

Obuke su organizovane u u Novom Pazaru, Zlataru i Leskovcu, uz podršku regionalnih razvojnih agencija iz Užica, Novog Pazara, Leskovca i Kraljeva.

 

Obuka se sastojala od tri modula: Istraživanje tržišta, Veštine prodaje na veliko i malo i Timski rad, odnosno Motivacija zaposlenih.

 

PSD projekat – „Projekat podrške razvoju privatnog sektora“ RAS realizuje u tri grada (Vranje, Leskovac i Novi Pazar) i devet opština (Preševo, Bujanovac, Medveđa, Raška, Sjenica, Tutin, Priboj, Prijepolje i Nova Varoš) južne i jugozapadne Srbije, a u saradnji sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID).

 

Opšti cilj projekta je jačanje MMSPP u odabranim regionima putem šireg povezivanja, uspostavljanje veza između MMSPP u odabranim regionima, kao i novih, većih tržišta, te rast prodaje i izvoza, i otvaranje novih radnih mesta.