VESTI

ZA ARRA, JLS I KLER NA RASPOLAGANJU JOŠ 1, 9 MILIONA DINARA

Jul 02, 2018

 

Program za unapređenje saradnje i podizanje kapaciteta na regionalnom i lokalnom nivou otvoren do utroška sredstava

 

BEOGRAD – 2. jula, 2018. godine – Razvojna agencija Srbije (RAS) odobrila je šest projekata u okviru Programa za unapređenje saradnje i podizanje kapaciteta na regionalnom i lokalnom nivou, koji će biti podržani sa oko 8 miliona dinara.

U okviru programa predviđen je ukupan budžet od deset miliona dinara, te je Program i dalje otvoren, do utroška sredstava.

Pravo na učešće u Programu i korišćenje bespovratnih sredstava imaju akreditovane regionalne razvojne agencije (ARRA), jedinice lokalnih samouprava (JLS), odnosno Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj (KLER), kao partneri. RAS će sufinansirati projekte do 50 odsto opravdanosti projektnih troškova, odnosno u maksimalnom iznosu do dva miliona dinara po projektu.

Više detalja o Programu i prateća dokumentacija za prijavu nalazi se OVDE.

Program je raspisan krajem prošle godine, a do sada je pristiglo ukupno šest prijava.

Cilj programa je unapređenje ekonomskog i regionalnog razvoja kroz jačanje međuinstitucionalne saradnje i kapaciteta ARRA, JLS i KLER.

Podnosioci projekata koji su do sada odobreni su: Agencija za regionalni razvoj Rasinskog okruga d.o.o. Kruševac, Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije RARIS d.o.o. Zaječar, Regionalna razvojna agencija Podrinja, Podgorine i Rađevine d.o.o. Loznica, Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga d.o.o. Leskovac, Regionalna razvojna agencija Braničevo – Podunavlje d.o.o. Požarevac, Regionalna agencija za prostorni i ekonomski razvoj Raškog i Moravičkog okruga d.o.o. Kraljevo.

Više detalja o projektima i visini odobrenih sredstava pogledajte OVDE.

Krajnji rok za završetak ugovorenih aktivnosti i realizaciju plaćanja u okviru odobrenog projekta je 18 meseci od datuma potpisivanja ugovora sa RAS.