VESTI

УКЉУЧИВАЊЕ МСП У ЛАНЦЕ ДОБАЉАЧА БИЋЕ У ФОКУСУ РАС НАРЕДНЕ ГОДИНЕ

Nov 15, 2017

НОВИ САД – 15. новембра, 2017. године – Повезивање домаћих и страних компанија, као и мотивисање и оснаживање малих и средњих предузећа да уђу у ланце великих добављача биће у фокусу рада Развојне агенције Србије (РАС) у наредној години, најавио је данас в.д. директора РАС Радош Газдић на привредном догађају „Дан добављача 2017“ у Новом Саду.

Газдић је додао да ће РАС помоћи малим и средњим предузећима да стандардизују своје услуге, развију нове технолошке процесе, побољшају квалитет својих производа или имплементирају специјализоване софтвере потребне за рад, како би испунили услове да буду део великих ланаца добављача и тако побољшају свој извоз.

„Дан добављача 2017“ организовала је Развојна Агенција Војводине – РАВ, а догађај је окупио домаће и стране компаније из сектора пољопривреде, пратеће аутомобилске индустрије, ИЦТ, пластике и гуме, текстилног и металског сектора, као и стране инвеститоре.

Догађај је окупио око 250 учесника из 100 компанија из Србије, Аустрије, БИХ, Бугарске, Хрватске, Италије, Мађарске, Немачке, Румуније, Словачке, Словеније.

Циљ догађаја „Дан добављача“ је повезивање домаћих и страних привредника, повећање извозног потенцијала домаћих компанија и њихово подстицање да уђу у добављачки ланац страних компанија које послују у Србији и иностранству.