VESTI

U ZAJEČARU SVEČANO OTVOREN PROSTOR ZA KREATIVNO DELOVANjE MLADIH - POMAK

Oct 27, 2017

 

Prostor za kreativno delovanje i poslovnu inkubaciju – POMAK je svečano otvoren 25. oktobra 2017. godine u ulici Generala Gambete 44/8 u Zaječaru.

 

Razvojna agencija Srbije sufinansirala je realizaciju ovog projekta kroz Program podrške poslovnoj institucionalnoj infrastrukturi u 2016. godini sa 4,9 miliona dinara, koji su implementirali Timočki Omladinski Centar i PKS - Regionalna privredna komora Zaječar.

 

Ovaj projekat je podržan u cilju podsticaja lokalnog ekonomskog razvoja kroz formiranje modernog kreativnog prostora za zajedničko delovanje i pružanje usluga poslovne inkubacije za pospešivanje i unapređenje razvoja novoosnovanih MMSPP.

 

Zaječar je realizacijom ovog projekta dobio prvi Co-Working, multifunkcionalni prostor, za zajedničko delovanje mladih kreativnih ljudi, freelancera – honoraraca, samozaposlenih radnika i mladih 

preduzetnika koji su do sada radili od kuće ili po kafićima, jer nisu imali adekvatan poslovni prostor za rad.

 

Potencijalni korisnici usluga Prostora za kreativno delovanje i poslovnu inkubaciju - POMAK, mogu biti svi zainteresovani mladi preduzetnici koje karakteriše kreativnost, veština i talenat za neku od delatnosti kreativnih industrija kao što su npr. grafički i veb dizajneri, arhitekte, IKT programeri, izvođači umetnosti, raklamne delatnosti, elektronsko izdavaštvo, a koji mogu da koriste radni prostor i sve usluge Coworking centra.

 

Prostor raspolaže kompletnom audio i video opremom, konferencijskom salom i stručnom podrškom koja je na raspolaganju svim potencijalnim korisnicima.