VESTI

Treća Hisense Gorenje fabrika u Valjevu

Sep 13, 2023

Korporacija „Hisense” investirala je više od 47 miliona evra u novi pogon za proizvodnju najsavremenijih rashladnih uređaja u Valjevu, Srbija

 

Predstavnici kompanije Hisense, svečano su obeležili početak rada treće po redu fabrike u ovom gradu. Nova fabrika, pod nazivom “Valjevo 3” proizvodiće rashladne uređaje, namenjene pre svega za izvoz na zahtevna evropska tržišta.

Svečanom otvaranju nove Hisense Europe su prisustvovali predsednica Vlade Ana Brnabić, predstavnici ambasade Narodne Republike Kine, lokalne samouprave, kompanije Hisense,kao i Razvojne agencije Srbije.

Radovi na izgradnji novog pogona, 18.000 m2 proizvodnog i magacinskog prostora, su započeti polovinom 2022. godine. Završeni su građevinski radovi koji se odnose na proizvodni deo, dok je izgradnja magacinskog prostora u toku. Serijska proizvodnja u novoizgrađenom pogonu počela je 1. aprila ove godine, a planirana proizvodnja u fabrici je 750 hiljada side-by-side aparata godišnje, dok će ukupna proizvodnja u sva tri pogona Hisense Gorenje Valjevo do 2025. iznositi 1,7 miliona aparata godišnje.

Gorenje uspešno posluje u Valjevu već 16 godina i obezbeđuje više od 1.600 radnih mesta stanovnicima Valjeva i Kolubarskog okruga. Novom investicijom predviđeno je dodatnih 1.200 radnih mesta.

Gorenje je od 2018. godine deo multinacionalne korporacije Hisense, jednog od vodećih svetskih proizvođača potrošačke elektronike i aparata za domaćinstvo, sa više od 90.000 zaposlenih širom sveta.

Hisense  Europe, kao evropski deo grupe Hisense, obuhvata proizvodne pogone u Srbiji, Sloveniji i Češkoj, razvojne centre u Švedskoj, Holandiji, Češkoj i Sloveniji, kao i 27 prodajnih kompanija.

 

  

  

  

Foto TANJUG / PEĐA VUČKOVIĆ