VESTI

Tehnologija iz Srbije na sajmu u Nirnbergu

Apr 09, 2024

Pod sloganom Powered by Intellect, Driven by Values osam kompanija predstaviće Srbiju na najvećem tehnološkom sajmu Embedded World 2024

 

 

Najpoznatiji svetski sajam u oblasti tehnološke industrije Embedded World 2024, otvoren je danas, a posetiocima iz celog sveta predstaviće se i kompanije iz Srbije.

Razvojna agencija Srbije i Privredna komora Srbije su organizovale nastup vodećih srpskih kompanija u okviru Nacionalnog štanda Srbije. Našu zemlju ove godine predstavljaju: MikroElektronika, Veriest Venture Serbia, High Tech Engineering Center, Digital Logic, RT-RK, Vtool, Meter&Control i Nao.design.

Ovogodišnji fokus Embedded World 2024 je na održivosti, eko rešenjima i sve većoj integraciju embedded sistema u naš život. Izlagači će predstaviti inovativna rešenja edge computing tehnologija i IoT platformi, dizajniranih da poboljšaju efikasnost, produktivnost, kao i povezanost u različitim industrijama.

Sajam tematski pokriva oblasti od sajber-bezbednosti i bezbednosti kritične infrastrukture do operativnih sistema u realnom vremenu i metodologija razvoja embedded sistema.

Pored izložbenog dela, Embedded World posetiocima nudi raznovrstan prateći program - konferencije, prezentacije, radionice, pružajući uvid u nove trendove, najbolje prakse i praktične primene tehnologija embedded sistema.

Embedded World godinama unazad predstavlja mesto susreta lidera industrije, inženjera i programera. I ove godine sajam će biti platforma za prezentaciju najsavremenijih rešenja, razmenu znanja i iskustva, kao i potencijalnu saradnju.

 

  

 

Katalog kompanija izlagača dostupan je OVDE.