VESTI

СРПСКИ СТАРТАП „JOBERTY" ПОБЕДИО НА GITEX FUTURE STARS У ДУБАИЈУ

Oct 21, 2021

На управо завршеном такмичењу „Супернова изазов” на Gitex Future Stars у Дубаију, највећем догађају посвећеном развоју стартапова у региону Блиског Истока, Северне Африке и Јужне Азије, стартап из Србије – „Joberty Technologies” освојио је награду за најбољи у категорији Marketing Technology.

 

Фото: Expo 2020 Serbia

 

Након сјајне вести да су се већ првог дана отварања Гитеx-а, највећег технолошког догађаја у свету у оквиру кога се одржава Gitex Future Stars, чак три стартапа из Србије – Joberty Technologies”, „Kredium” и „Deap Blue Sea” - пласирала у полуфинале такмичења „Супернова изазов” на Gitex Future Stars 2021, стигло је још веће изненађење. „Joberty Technologies” је победио у конкуренцији од преко 750 најбољих стартапова из целог света и освојио награду од 4.000 долара.

„Изузетно нам је драго што смо представили Србију на прави начин, наш резултат искористићемо и да помогнемо нашој IT заједници, јер је управо IT заједница она која је одредила наш успех”, изјавили су представници Joberty-ја Ђорђе Вукотић, директор продаје и Никола Мијаиловић, CEO и оснивач.

„JOBERTY” је платформа за запошљавање у IT индустији која повезује програмере који траже посао са технолошким компанијама које запосљавају те профиле. Умрежавају 30.000 IТ професионалаца и преко 600 компанија, а процењена вредност компаније је 3.3 милиона долара. Своју шансу на GITEX-у виде у чињеници да је Дубаj најавио увођење 100.000 златних виза за програмере широм света у наредних 5 година, што сматрају великим потенцијалним тржиштем за њихову компанију.

Поред контакта са инвеститорима и VC фондовима, веома нам је важно и упознавање са стартаповима и технолошким компанијама из других земаља и размена искуства са њима, што нам све учешће на GITEX-у омогућава, истакао је Никола Мијаиловић оснивач и CEО  „Joberty Technologies”.

 

Фото: Expo 2020 Serbia

 

Влада Републике Србије први пут је представила изабране стартапове из наше земље на „Gitex Future Stars 2021”, који се одржава у оквиру GITEX конференције.

„Имајући у виду да на овом глобалном догађају своје ућешће већ традиционално потврђују највеће светске IT компаније, инвестициони фондови и инвеститори, као и више од 750 стартапова из 75 држава који су се представили пред 400 ВЦ фондова и инвеститора из више од 30 земаља, наступ српских компанија на GITEX -у и GITEX FUTURE STARS сматрамо инвестицијом у развој домаће стартап сцене и јако смо поносни на изузетан резултат који је постигнут. Честитамо Јобертy-ју на освајању награде и верујем да ће им учешће на овој конференцији и данашња награда бити први корак у освајању глобалне сцене“, истакла је Ана Илић, виша саветница председнице Владе и заменица Генералне комесарке Србије за Expo 2020 Dubai.

У трци за главну награду, из Србије су учествовали и стартапови који су прошли у полуфинале такмичења: “Deep Blue Sea Studio” који је креирао иновативни софтвер IdeaBuddy, који вам помаже да идеју претворите у бизнис и “Кredium”, први дигиталин брокер у Србији.

Поред њих представили су се и “White Lemur”, биотехнолошка компанија за развој иновативних матерјала на бази природних производа и гљива, чији производ - биоспорин може заувек да нас ослободи штетног дејства стиропора на животну среднину, чија је савршена замена. “Stock Studio” је представио софтверско решење које обједињује јединствени алат за професионалне фотографе и видеографе, док је стартап “VLDAM”, представио аутоматску трговину криптовалутама.

Србија се на GITEX -у представила под брендом Србија ствара технологију / Serbia creates tech, у оквиру ширег представљања земље на „Expo 2020 Dubai” а поред стартапова, на конференцији учествује и 11 одабраних компанија и институција: Државни дата центар, Biosense Институт, Институт за вештачку интелигенцију и осам ИТ компанија ( „ZESIUM MOBILE”, „SAGA”, „CodeIT”, „DEVTECH”, „BRAINEERING IT SOLUTIONS”, „QUANTOX”, „TELEGROUP”, „EGZAКTA ADVISORY”).

„Ово је први пут да Србија на стратешки и организован начин учествује на највећем технолошком догађају и то истовремено и усклађено са наступом на EXPO 2020 DUBAI. GITEX окупља глобалне лидере високо технолошке индустрије, стартапове и иноваторе који мењају свет и због тога представља велику шансу за Србију да прикаже целом свету своје иновације на пољу дигиталне технологије и стручњаке који стоје раме уз раме са стручњацима из најразвијенијих земаља света. Србија ће својом технологијом освојити Блиски исток”, истиче Илић.

Свеобухватним наступом на Gitex-у представљамо због чега нас називају Силицијумском долином Балкана”, како смо постали лидери на пољу Blockchain технологије и центар високо образованих талената, али и показати због чега је важно да као једна од ретких земаља у Европи и свету поседујемо Стратегију за развој вештачке интелигенције.

Подршку наступу Србије на GITEX-у пружају Кабинет Председнице Владе Републике Србије, Привредна комора Србије и Развојна Агенција Србије, која ће свакодневно презентовати предности и шансе за инвестирање у нашу земљу.

 

Фото: Expo 2020 Serbia