VESTI

Srpski proizvodi na sajmu hrane i pića u Dubaiju

Feb 19, 2020

Četvrti sajam u mesecu februaru, na kome izlažu kompanije iz Srbije u okviru nacionalnog štanda, je međunarodni sajam hrane i pića „Gulfood“ koji se upravo održava u Dubaiju. Od 16. do 20. februara, u hali Trade Centre Arena & Sheikh Saeed Halls i na štandu površine 108m2, 14 domaćih firmi prezentuje prehrabmeni sektor na ovoj svetski značajnoj izložbi u Ujedninjenim Arapskim Emiratima i Zalivskom regionu.

Razvojna agencija Srbije (RAS) i Privredna komora Srbije (PKS) organizatori su nacionalnog štanda Srbije na sajmu „Gulfood“ gde se trenutno predstavljajaju kompanije: MASTER FRUITS (Beograd), PIK (Bečej), SICOBERRY (Kraljevo), Fabrika dečije hrane (Dobanovci), GMP (Jermenovci), MEDINO (Krnjevo), MAMBIKO AGRAR (Beograd), PIP (Novi Sad), FRUVITA (Beograd), COLD PRESSOK (Beograd), TISA COOP (Kanjiža), FRIGO VRELO (Gornja Kravarica), NATURA GUSTO (Paraćin), REAL RED RASPBERRY (Bečej).

Još danas i sutra srpske kompanije moći će da predstave svoje proizvode i izvozne kapacitete potencijalnim poslovnim partnerima, uvoznicima i distributerima za tržište Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), koje uvozi oko 80% prehrambenih proizvoda, a skoro polovinu toga izvoze dalje u zemlje Zaliva i istočnu Afriku.

„Gulfood“ (www.gulfood.com) se održava svake godine, u Dubai svetskom trgovinskom centru (Dubai World Trade Centre), a ove godine slavi 25. godina postojanja. Sajam poseti više od 95 hiljada posetilaca iz oko 100 zemalja koji imaju priliku da se upoznaju sa proizvodima čak pet hiljada izlagača u osam sektora.

Nakon ovog, sledeći u kalendaru sajmova za 2020. godinu je sajam integrisane elektronike „Embedded World“, u Nirnbergu (Nemačka) koji se održava od 25. do 27. februara.

 

Sajamsku brošuru možete pogledati OVDE. 

 

Gulfood 2.jpg Gulfood 1.jpg

Gulfood 4.jpg Gulfood 5.jpg