VESTI

Srpski mentori završili obuku za Kaizen

Sep 24, 2018

BEOGRAD – 24. septembar 2018. godine – Druga grupa sertifikovanih mentora, predstavnika 16 akreditovanih regionalnih razvojnih agencija (ARRA) u Srbiji, uspešno su završili trodnevni trening iz oblasti Kaizena.

Trening je, u okviru projekta „Uspostavljanje i promocija mentoring usluge za MMSPP u zemljama Zapadnog Balkana, faza 2“ koji realizuje Razvojna agencija Srbije (RAS) uz podršku Japanske agencije za međunarodnu saradnju (JICA), održao japanski konsultant Tadao Iši. 

Predstavnica kompanije JTI, gospođa Gabriela Zahan je u okviru treninga održala prezentaciju o primeni Kaizena u toj kompaniji.

Proces mentoringa odvija se po metodologiji Razvojne agencije Srbije, razvijenoj u dugogodišnjoj saradnji sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju (JICA).

Ove godine je uslugu mentoringa dobilo 103 korisnika - mikro, mala, srednja preduzeća, preduzetnici i zadruge. Navedena usluga se sprovodi u skladu sa Programom Ministarstva privrede - Standardizovani set usluga za mikro, mala i srednja preduzeća i preduzetnike u 2018. godini, koji se realizuje preko akreditovanih regionalnih razvojnih agencija i odnosi se na stručno praćenje razvoja poslovanja, kao i pružanja sveobuhvatne i blagovremene podrške korisnicima. 

Prva grupa sertifikovanih mentora, je trening iz oblasti Kaizena završila u maju 2018. godine.

Više informacija na sajtu RAS www.ras.gov.rs, kao i na internet stranicama akreditovanih regionalnih razvojnih agencija.