VESTI

SEE AUTOMOTIVE CONFERENCE 2023

May 29, 2023

Deveta po redu konferenciji “SEE Automotive – Connect&Supply” će se održati od 30. do 31. maja, 2023. godine u hotelu Crown Plaza u Beogradu

 

Konferencija “SEE Automotive – Connect&Supply 2023” okupiće preko 250 predstavnika kompanija automobilskog sektora iz Jugoistočne Evrope i više od 20 eminentnih govornika.

Glavne teme ovogodišnje konferencije biće razvoj novih tehnologija, e-mobilnost, kao i ulazak kompanija u lance dobavljača, dok je glavni cilj događaja povezivanje OEM proizvođača, TIER1&2 kompanija i relevantnih javnih institucija, kako bi se podstakao razvoj automobilske industrije u regionu jugoistočne Evrope.

Ovogodišnju konferenciju otvoriće Igor Vijatov, direktor Automoblskog klastera Srbije, a prisutnima će se obratiti i v.d. direktora RAS Radoš Gazdić, Tomislav Knežević, rukovodilac GIZ Projekta za razvoj privatnog sektora, kao i Magdalena Soljakova ispred Međunarodne finansijske korporacije – IFC.

O aktuelnim planovima OEM i TIER1&2 kompanija, izazovima i potencijalima za dobavljače iz Jugoistočne Evrope, kao i mogućnostima za razvoj i primenu inovacija u automobilskoj industriji, tokom dva dana Konferencije, govoriće predstavnici najznačajnijih svetskih automobilskih kompanija i pratećih industrija: ZF, Continental, Daimler, Nidec, Mitshubishi electric, ElevenEs, Vorwerk & Sohn, Draexlmaier Group i mnogih drugih.

Drugog dana konferencije, u okviru Evropske mreže preduzetništva, Razvojna agencija Srbije organizuje b2b poslovne susrete. Prethodno održane SEE Automotive konferencije značajno su doprinele poslovnom razvoju SEE automobilskih kompanija i pokazale da postoji potreba da b2b susreti postanu tradicionalni način povezivanja i razmene iskustava. I ove godine, velike Tier1 kompanije će predstaviti proces ulaska u lance dobavljača, kao i trenutne potrebe na tržištu  za automobilskim komponentama.

Organizator konferencije je AC Serbia (Automotive Cluster Serbia) u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije, a uz podršku Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ.

AC Serbia je mreža srpskih kompanija i organizacija koje se bave proizvodnjom delova i komponenti za automobile, odnosno pružanjem usluga u automobilskom sektoru. Misija AC Serbia povezuje poslovanje i umrežavanje naučnih, razvojnih i javnih institucija u pokretanju zajedničkih razvojnih projekata, jačanju konkurentnosti svojih članica, postizanju profitabilnog pozicioniranja u lancu vrednosti dobavljača međunarodnih proizvođača automobila i indirektno utiče na poboljšanje ekonomske situacije u okviru celog sektora dobavljača automobila.

AGENDA DOGAĐAJA

Više informacija o samoj konferenciji, kao i o načinu prijave za učešće možete pronaći na sajtu:

https://www.seeautomotive.com/

Učešće na b2b susretima je besplatno, ali je potrebno registrovati se putem linka:

https://see-automotive-connect-supply-2023.b2match.io/